To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - rolka napinacza alternatora !!!!!

Anonymous - 11-09-2007, 13:52
Temat postu: rolka napinacza alternatora !!!!!
Witam
Czy wymienialiście już rolke napinajacą pasek alternatora - podobno pasuje od jakiegoś innego Miśka i jest tańsza

dzieki
i pozdrawiam

lukasz12 - 11-09-2007, 14:43
Temat postu: Re: rolka napinacza alternatora !!!!!
aligator napisał/a:
Witam
Czy wymienialiście już rolke napinajacą pasek alternatora - podobno pasuje od jakiegoś innego Miśka i jest tańsza

dzieki
i pozdrawiam

Ja wymieniałem ale mam silnik DOHC. Jednakże jedna z rolek pasuje, sprawdziłem w katalogu i wygląda na to że chodzi o taką górną (w DOHC są 2 - dolna i górna)

tak to wyglada w silniku dohc

a tak powinno u ciebie - ogolnie mowiac to jest ta sama część:

Na allegro była jedna z tych rolek (byc moze ta której szukasz ale jak na złosc jej nie ma - pewnie aukcja sie skończyła albo ją ktoś w koncu kupił - jak bede widział to dam znać)

Anonymous - 13-09-2007, 06:30

Witam, ja u siebie w silniku 24 V zastosowałem jako rolke napinajacą napinacz od rozrządu od golfa 2 w benzynie (nie pamietam od jakiej pojemności) - koszt 60 zł - zrobiłem na tym 60 tyś i i jest dalej ok.. :)
Anonymous - 13-09-2007, 20:37

ja znalazłem dzisiaj na allegro za 90 zł jak by Cie interesowało to tu masz adres
http://moto.allegro.pl/it...lternatora.html

lukasz12 - 13-09-2007, 22:23

no wlasnie ta aukcje miałem na mysli
zbyszek05 - 11-10-2007, 18:45

panowie to bardzo tanio...otóż od japaneze dowiedziałem się że rolka górna A/C -375 zł.
dolna nap.365 zł.a napinacz paska P/S 625 zł.sam przymierzam się do wymiany bo te od klimy zaczyna ćwierkać - macie propozycje dla mnie co z tym zrobić ,na co zamienić ? pozdro

Anonymous - 13-10-2007, 09:31

Witam
Co do rolki napinacza alternatora to ma obudowę metalową połączoną kilkoma nitami o średnicy 3mm rozwierciłem nity wyjąłem łożysko kupiłem za 12zł i skręciłem całość z powrotem za pomocą śrubek o tej średnicy (cena napinacza mnie poraziła).

Pozdrawiam :wink: