[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E34A 1.8TD] potrzebuję dokładnych danych
Anonymous - 10-10-2007, 18:01 Temat postu: [E34A 1.8TD] potrzebuję dokładnych danych mam galanta z 91 1,8 td chcę go zrobić na orginał z dnia zakupu nie wiem co wcześniej było przy nim zmieniane jerzeli ktoś ma opisy tego modelu dobre zdięci przydatne do rekonstrukcji to będę wdzięczny.
Mój misiek jeździ siłnik ma zdrowy pomimo 360 tyś nakręconych bardziej mi chodzi o szczegóły karoserji i wnętrza jak i dokładne oznaczenie modelu
do kraju prawdopodobnie był ściągnięty z belgji
pozdrawiam
Anonymous - 19-10-2007, 12:56
Mój Galancik z 92 tez był ściagni ęty z Belgi i jego poprzedni włąściciel nie jeździł tez dużo (240tys w tym 8000 moich od maja;) - w sumie wszystko jest oryginalne - napisz dokładnie z czym masz problem to zrobie fotę alebo pomogę w inny sposób w jaki będę potrafił.
Anonymous - 19-10-2007, 13:17
ja swojego mam od 8 lat nakręciłem nim ok 300 000 miałem go sprzedawać ale z sentymentu postanowiłem go odnowić
intetesują mnie foldery tego modelu zdięć naściągałem sobie z netu ale nie ma pewności czy coś nie było tuningowane zresztą zdięcia nie są opisywane więc nigdy nie masz pewności czy to ta wersja z tym silnikiem co cię interesuje
waldi-1 - 20-10-2007, 19:07
ja mam galanta z 91 roku lecz w benzynie i mam wszystko orginalne , poza tym jak masz zdjęcia posciagane to porównaj je ze sobą jesli niema róznicy to sa orginalne, a zreszta kto by takie auto tuningował i po co?
Anonymous - 26-10-2007, 14:01
Witam!
Właśnie zakupiłem M G 1,8 TD 91 i mam problem z elektryką cały czas wycieka mi gdzieś podobno 3,5 A mimo że samochód stoi, co powoduje że po kilku godzinach stania nie da rady już odpalić. Dzielni mechanicy nie wiedzą co i dlaczego to powoduje. Więc jeśli ktoś z szanownych posiadaczy takiego cacka ma dostęp do schematu elektryki to będę bardzo wdzięczny bo pomoże mi to poszukać problemu na własną rękę.
Z góry dzięki.
Mój mail to mangerman@gmail.com
PS: a może ktoś miał takowy problem, wyniuchałem że jak zdejmę jeden z bezpieczników to zjawisko zanika (znaczy utraty prądu) jest to 30 A bezpiecznik od zapłonu.
Anonymous - 26-10-2007, 15:21
a za co odpowiedzialny jest ten bezpiecznik
Anonymous - 26-10-2007, 18:14
Wydaje się ze zasilanie silnika bo jak go się wyjmie to silnik przestaje pracować, a na deklu od bezpieczniku napisane jest ign i coś jeszcze.
sampler - 27-10-2007, 19:45
Wyslalem schematy do galusia. IGN Ignision zasila stacyjke z bezpiecznika w komorze silnika #5 (30A) a pozniej skrzynke wewnatrz samochodu z bezpiecznikami. Bezpiecznik #5 daje prad takze to alternatora (pewnie wzbudzenie)
Anonymous - 30-10-2007, 12:22
Dzięki wielkie schematy dotarły teraz zostaje studiowanie i szukanie przyczyn.
|
|
|