To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Lancer CK0 - jak sie przedziezgnac z kablem do kabiny?

Anonymous - 13-12-2007, 21:02
Temat postu: jak sie przedziezgnac z kablem do kabiny?
Witam,
mam pytanko,moze ktos przerabial to juz lub moze ma jakis trafny pomysl, mianowicie niedlugo bede potrzebowal przeciagnac kabel zasilajacy wzmacniacz. Wiadomo musze go ciagnac od akumulatora i jakos "przebic" sie do wnetrza auta. Gdzie szukac jakiejsc dziury "technologicznej" by moc przeciagnac owy kabelek?
z gory wielkie dzieki za debate :)
pzdr

Anonymous - 13-12-2007, 21:06

mrogal napisał/a:
Gdzie szukac jakiejsc dziury "technologicznej" by moc przeciagnac owy kabelek?

kieruj sie wiazka glowna ktora w ktoryms miejscu musi przechodzic do kabiny, poszukaj w jakims manualu.

Anonymous - 13-12-2007, 22:11

Jak podniesiesz maskę po lewej stronie masz gumowy owal przez który przejdziesz kablem-wyjdziesz dokładnie za schowkiem
Anonymous - 23-04-2008, 10:46

Ja zrobiłem mały otworek w miejscu gdzie pedał sprzęgła popycha tłoczek. Ten tłoczek (od strony silnika jest tam zbiorniczek z płynem do wspomagania sprzęła) jest przykręcony na 2 śruby i ma jedno oczko wolne (lewy dolny róg- widać od strony kabiny). Przewierciłem się przez nie, blacha jest bardzo cienka w tym miejscu a poza tym jest idealne wyjście od razu na akumulator :wink:
cns80 - 23-04-2008, 10:49

Może to Ci pomoże http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=12791
Hugo - 23-04-2008, 11:10

Sienek86 napisał/a:
Ten tłoczek (od strony silnika jest tam zbiorniczek z płynem do wspomagania sprzęła) jest przykręcony na 2 śruby
To jest pompka sprzęgła :wink:
Anonymous - 23-04-2008, 11:15

No właśnie;) Ale miejsce nawet fajne. Nie trzeba kombinować z kablem pod maską i przy okazji zaoszczędzimy cenne centymetry :wink:
wichura1 - 29-04-2008, 22:53

Żebyś się nie zdziwił, jak ci będzie woda leciała pod dywaniki i zgnije podłoga. Po to są tzw. dławnice kablowe, żeby uszczelnić komorę silnika od kabiny.
Anonymous - 29-04-2008, 23:06

wichura1 napisał/a:
Żebyś się nie zdziwił, jak ci będzie woda leciała pod dywaniki i zgnije podłoga. Po to są tzw. dławnice kablowe, żeby uszczelnić komorę silnika od kabiny.

Wokół kabla w samym otworze mam specjalny pierścień z miękkiej gumy który wystarczająco uszczelnił otwór :wink:

wichura1 - 30-04-2008, 08:39

Właśnie o czymś takim mówię bez tego ani rusz.