jak sie przedziezgnac z kablem do kabiny? |
Autor |
Wiadomość |
mrogal [Usunięty]
|
Wysłany: 13-12-2007, 21:02 jak sie przedziezgnac z kablem do kabiny?
|
|
|
Witam,
mam pytanko,moze ktos przerabial to juz lub moze ma jakis trafny pomysl, mianowicie niedlugo bede potrzebowal przeciagnac kabel zasilajacy wzmacniacz. Wiadomo musze go ciagnac od akumulatora i jakos "przebic" sie do wnetrza auta. Gdzie szukac jakiejsc dziury "technologicznej" by moc przeciagnac owy kabelek?
z gory wielkie dzieki za debate
pzdr |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 13-12-2007, 21:06
|
|
|
mrogal napisał/a: | Gdzie szukac jakiejsc dziury "technologicznej" by moc przeciagnac owy kabelek? |
kieruj sie wiazka glowna ktora w ktoryms miejscu musi przechodzic do kabiny, poszukaj w jakims manualu. |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-12-2007, 22:11
|
|
|
Jak podniesiesz maskę po lewej stronie masz gumowy owal przez który przejdziesz kablem-wyjdziesz dokładnie za schowkiem |
|
|
|
 |
Sienek86 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-04-2008, 10:46
|
|
|
Ja zrobiłem mały otworek w miejscu gdzie pedał sprzęgła popycha tłoczek. Ten tłoczek (od strony silnika jest tam zbiorniczek z płynem do wspomagania sprzęła) jest przykręcony na 2 śruby i ma jedno oczko wolne (lewy dolny róg- widać od strony kabiny). Przewierciłem się przez nie, blacha jest bardzo cienka w tym miejscu a poza tym jest idealne wyjście od razu na akumulator |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 23-04-2008, 11:10
|
|
|
Sienek86 napisał/a: | Ten tłoczek (od strony silnika jest tam zbiorniczek z płynem do wspomagania sprzęła) jest przykręcony na 2 śruby | To jest pompka sprzęgła |
|
|
|
 |
Sienek86 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-04-2008, 11:15
|
|
|
No właśnie;) Ale miejsce nawet fajne. Nie trzeba kombinować z kablem pod maską i przy okazji zaoszczędzimy cenne centymetry |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 29-04-2008, 22:53
|
|
|
Żebyś się nie zdziwił, jak ci będzie woda leciała pod dywaniki i zgnije podłoga. Po to są tzw. dławnice kablowe, żeby uszczelnić komorę silnika od kabiny. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
Sienek86 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-04-2008, 23:06
|
|
|
wichura1 napisał/a: | Żebyś się nie zdziwił, jak ci będzie woda leciała pod dywaniki i zgnije podłoga. Po to są tzw. dławnice kablowe, żeby uszczelnić komorę silnika od kabiny. |
Wokół kabla w samym otworze mam specjalny pierścień z miękkiej gumy który wystarczająco uszczelnił otwór |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
|