To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - czujnik wysokosci

lukasz12 - 15-12-2007, 19:10
Temat postu: czujnik wysokosci
Czesc. Wymontowałem przedni czujnik wysokosci. Czy da sie to sprawdzić za pomoca zasilacza 5V, mierników itd? Instrukcja coś mówi o sprawdzaniu odczytu z czujników ale nie wiem czy maja na mysli odczyt przy pomocy skanera (bo pojawia sie informacja o tym żeby kluczyk pozostawić w pozycji ON wiec domyslam sie ze chodzi po pozostawienie czunika w aucie) czy co? Inna sprawa jak sprawdzić ten nieszczęsny tylny czujnik ciśnienia, instrukcja milczy na ten temat
Anonymous - 15-12-2007, 21:00

Cześć !
Łukasz nie musiałeś wymontowywać czujnika wysokości z przodu wystarczyło poluzować przeciwnakrętki i wydłużyć cięgno za pomocą tej długiej sześciokątnej nakrętki o parę obrotów i po włączeniu powinien się podnieść popatrz na mój post powyżej prawy przód ma mieć od osi piasty do brzegu nadkola (mniej więcej w środku) 400mm a lewy tył 370mm- wcześnie oczywiście zmierz wysokość jaką masz teraz.(klucze to 2 szt 12 płaska.

Sczytaj jeszcze raz błędy po uprzednim skasowaniu.

Ps. Ja będę w Krakowie w poniedziałek na Kopernika 17 zwykle stoję po prawej stronie jakieś koło Katedry która jest po lewej, jak masz ochotę możemy się spotkać :wink:

Pozdrawiam

lukasz12 - 15-12-2007, 23:12

Na razie zastosowałem półśrodek - zmieniłem połączenia rurek od amortyzatorów i dobiłem powietrza wiec autko jest troche wyżej, lepsze to niż nic. Spoktac się możemy, bardzo chętnie tylko powiedz o jakiej porze tam bywasz?
Anonymous - 15-12-2007, 23:34

Między 9 a 9,30 do 13-15 to zależy oczywiście nie ode mnie