To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Runner Techniczne - mam problem z uruchomieniem zimnego silnika

Anonymous - 25-12-2007, 13:01
Temat postu: mam problem z uruchomieniem zimnego silnika
Przyjechalem samochodem z UK ok.1900km , wszystko bylo w porzadku przez cala droge.Po nocy auto nie odpala.Co moze byc przyczyna(akumulator i rozrusznik OK.)
ronetto - 25-12-2007, 23:16

malo napisales . CE sie swieci? jak tak to spradz bledy . powinny sie pojawic jak juz nie mozesz odpalic . bledy sie latwo sprwdzic jak masz auto nie starsze niz 98 to podlaczasz zworke do gnazda diagnostycznego za puszką z bezpiecznikami do pinow 1 i 4 chyba taki zwykly kabelek na wylaczonym zaplonie . po podlaczyniu przekrecasz zaplon to kontrolka CE wymruga ci bledy. kody bledow sa opisane na forum uzyj szukaj . daj znac czy cos dalo. pozdro
Anonymous - 27-12-2007, 10:59

kable, świece
Anonymous - 27-12-2007, 19:09

ronetto napisał/a:
malo napisales . CE sie swieci? jak tak to spradz bledy . powinny sie pojawic jak juz nie mozesz odpalic . bledy sie latwo sprwdzic jak masz auto nie starsze niz 98 to podlaczasz zworke do gnazda diagnostycznego za puszką z bezpiecznikami do pinow 1 i 4 chyba taki zwykly kabelek na wylaczonym zaplonie . po podlaczyniu przekrecasz zaplon to kontrolka CE wymruga ci bledy. kody bledow sa opisane na forum uzyj szukaj . daj znac czy cos dalo. pozdro

Witam,kontrolka Check Engine swieci po przekreceniu kluczyka ale gasnie normalnie po 6 sekundach tak jak powinna.Teraz Samochod odpalil ale i tak dalem go do przegladu do znajomego mechanika. Moje mitsu jest z '97 . Bardzo dziekuje za porade.