To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Runner Techniczne - MSR-Swiecą kontrolki,SRS I ABS

Anonymous - 28-01-2008, 15:47
Temat postu: MSR-Swiecą kontrolki,SRS I ABS
Witam
Czy ktoś może mi opisać co oznaczają te palące się kontrolki i w jaki sposób sprawić aby się nie świeciły.Co jest powodem że się palą.Bardzo mnie irytuje SRS pali się na czerwono i w ogóle nie gaśnie,ABS również,oraz pozostałe.Jeżeli ktoś może mi wytłumaczyć będę niezmiernie wdzięczny.
Z poważaniem Jurek
:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :
LINK DO OBRAZKA

saphire - 28-01-2008, 17:32

zwykle oznaczają awarię lub usterkę w tych układach czyli w twoim przypadku:
- problem z poduszkami (SRS) - tak więc nie zadziałają w razie kolizji
- usterka w układzie (ABS) - tak więc pewnie nie będzie działał przy ostrym hamowaniu
- otwarte drzwi lub uszkodzone czujniki krańcowe w drzwiach
- (CHECK ENGINE) - problem z silnikiem

Generalnie trzeba odczytać kody tych usterek z kompa w aucie a gdyby się okazało że nie ma żadnych to oznaczało by że jest jakieś zwarcie np. w zegarach lub w wiązce (w co wątpię). Na pewno nie masz auta po dzwonie?

Anonymous - 28-01-2008, 19:55
Temat postu: kontrolki
saphire napisał/a:
zwykle oznaczają awarię lub usterkę w tych układach czyli w twoim przypadku:
- problem z poduszkami (SRS) - tak więc nie zadziałają w razie kolizji
- usterka w układzie (ABS) - tak więc pewnie nie będzie działał przy ostrym hamowaniu
- otwarte drzwi lub uszkodzone czujniki krańcowe w drzwiach
- (CHECK ENGINE) - problem z silnikiem

Generalnie trzeba odczytać kody tych usterek z kompa w aucie a gdyby się okazało że nie ma żadnych to oznaczało by że jest jakieś zwarcie np. w zegarach lub w wiązce (w co wątpię). Na pewno nie masz auta po dzwonie?

Witam
Dzięki za odpowiedż!
Pierwsza i druga kontrolka pali się bez przerwy.Zdjęcie robiłem przy otwartych drzwiach,dlatego pali się 3 kontrolka,4 kontrolka-CHECK ENGINE,jak włożę kluczyk do stacyjki to po 5-7 sek.gaśnie.Kupiłem ten samochód od kolegi(skur.......na),zapewniał mnie
że wózek jest sprawny,a on powykręcał żarówki podświetlenia tablicy-szmaciarstwo.
Jak naprawić ABS,oraz te poduszki??????-SRS
Jurek.
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Anonymous - 28-01-2008, 20:18

Najpierw zdiagnozuj wszystko na komuterku, musisz sie podłączyc pod kompa diagnostycznego dopiero wysypie sie lista zyczeń czego pragnie twoj misiu , a tak osobno nalezy sie sprzedawcy ostre lanie skoro w takie szambo cie wpedził .
Anonymous - 28-01-2008, 23:04
Temat postu: re
co_hipi napisał/a:
Najpierw zdiagnozuj wszystko na komuterku, musisz sie podłączyc pod kompa diagnostycznego dopiero wysypie sie lista zyczeń czego pragnie twoj misiu , a tak osobno nalezy sie sprzedawcy ostre lanie skoro w takie szambo cie wpedził .

Witam
Dzięki tak muszę zrobić,jak napisałeś.Widzę że jesteś bardzo kulturalnym człowiekiem,skoro tak ładnie to oceniłeś(szambo),ja używam innych określeń,bardziej dosadnych.
Jurek