To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Łódzkie - Opony używane w okolicy Łodzi.

PiotrekSL4 - 16-03-2008, 10:13
Temat postu: Opony używane w okolicy Łodzi.
Potrzebuje kupić (najlepiej niedrogo) 4 szt opon letnich 195/55/15. Zna ktoś wulkanizację, firmę, którą może polecić, w której dokonywał zakupu i jest zadowolony. Cena też odgrywa istotną rolę.
Czy może w JapanCar na Gerberowej uda się coś wyhaczyć. Mają tam przecież dużo aut na części.

Chooper - 16-03-2008, 11:20

między łodzią a Pabianicami w Ksawerowie przy trasie masz ogromny skład opon (jedziesz z tomaszowa na rzgów, w rzgowie kierujesz sie przez Wolę zaradzyńską na Pabianice i jak bedzie znak na Łódź (już przy torach tramwajowych po prawej stronie) to skręcasz w prawo, i za jakieś kilkaset m masz skład po obu stronach ulicy
Hubeeert - 16-03-2008, 14:55

PiotrekSL4, a ile możesz przeznaczyć na te opony?
PiotrekSL4 - 16-03-2008, 15:18

Hmm dobre pytanie Hubeeert. Rozglądałem się juz za takimi w pobliskich wulkanizacjach i zależy od stanu to chodzą tak od 50/60 zl za sztukę(ale wiadomo że bieżnik mają co tu dużo ukrywać na 2 sezony). Natomiast opony do pojeżdzenia zaczynają sie od 80 zl/szt. Oczywiście używki. Tak wiec kombinuje, gdzie w okolicy moze znajdowac sie duzy skład w którym bedą mieli duuuzy wybór i cene przystepną. Jesli okaze sie ze w takim miejscu beda tansze o np 10 zl to szkoda nawet jeździć i szukać. Wiec pytam.
A swoją drogą to jest w Sulejowie świetny skład gdzie kupowałem zimówki. Gość zakłada na miejscu sprawdza i daje 2 tyg gwarancji na wypadek gdyby miało sie cos dziac. Jest drogi ale solidny i sprawdzony. Ma opony w super stanie ale drogo.

Hubeeert - 16-03-2008, 15:58

PiotrekSL4, zastanawiam się tak naprawdę co powiedzieć.
Opony używane to loteria. Mogą wyglądać dobrze a za tydzien wyjdzie Ci gula na takiej i koniec. Albo pęknie. W czasie jazdy...

A może? 195/55R15

Kormoran Gamma B2?

Na opony.pl za 205zł?

Albo o rozmiar węższe 185/60R15

zobacz listę

Ewentualnie przynajmniej na przód kup nowe. Tu musisz mieć dobre opony. A z tyłu w miarę napływu funduszy?

kamil73-73 - 16-03-2008, 17:02

PiotrekSL4 jedz do Zajkiewicza w Ksawerowie ,ja kupiłem tzw nalewki do passata 195\60\14 w cenie 92pln za szt bieżnik pilot sport -rewelka wygląd,jestem po jazdach próbnych i jestem bardzo zadowolony,kumpel brał zimowe i też ok.Nie słuchaj neg opini te opony to całkowicie inna technologia i masz 1r gwarancji i nówka jak zobaczysz bieżnik to padniesz.Przy montażu i wyważ. wszystko było ok
Hubeeert - 16-03-2008, 17:55

kamil73-73, miałem te opony. To Markgum.
Moim zdaniem średnio.
Kiepsko z trakcją, hamowaniem i na mokrym.

kamil73-73 - 16-03-2008, 19:53

Hubeeert ale na średnie parametry jazdy tzn bez nadmiernych przeciążeń takich jak szybka i agresywna jazda wystarczą .Jadąc dzisiaj w deszcz specjalnie zaliczyłem kilka większych kałuż i nie czułem żadnego znoszenia ani poślizgu.Sprawy się zmieniają kiedy gonisz przy dużych v i wykonujesz sporo manewrów to się zgodzę.Ale za tą cene nie wymagajmy za dużo.Ja kupowałem wiele używek i mam dosyc,nie dośc że stare to ściąga itd ale nieraz można trafic.Jak kolega na tą chwilę nie ma kaski to moim zdaniem jest to dobry wybór,zawsze może kupic 2 i wrzucic na tył

[ [b]Dodano: 16-03-2008, 19:57 ]

[aaaa.... jeżeli chodzi o nówki do gala to jestem napalony na f1 i pirelli ale to już plany na przyszłośc]

PiotrekSL4 - 16-03-2008, 21:40

Hubeeert i Kamil73-73. Obydwaj macie rację. Tz używki to loteria. Kupiłem 4 zimówki i trafiłem dobrze. Sprawują sie super. Jednak moze byc tak ze pojeżdże 2 miesiace i kaput. Na nowe nie mam kasy. Wiec moze to jest dobre rozwiazanie z tymi nadlewkami (bo nie jeżdże szybko) ale tylko na tył. Na przód chciałbym jakieś dobre używki za rozsądną cenę.
P.S. Jesli chodzi o opony 185/60/15 jest to świetny (wg mnie) wybór między komfortem a wyglądem. Jednak takie opony to żadkośc jesli chodzi o popyt i podaż. Wiec chyba sobie daruje.

Anonymous - 07-05-2008, 12:49

Jak się siedzie z Łodzi do Zgierza, to już w Zgierzu, na 2 skrzyżowaniu ze światłami za Kurakiem, po lewej stronie są opony. facet ma to w budynku zaraz za tymi budami po renault. Po tej samej stronie tylko bliżej skrzyżowania.
Polazłem kupować używki na zimę i kupiłem nowe opony plus używane felgi.
1040 za 4 koła - nowe micheliny alpiny plus używane felgi.
Używanych opon facet ma bezliku. Sam po nie jeździ.
Może będzie miał coś nowego w dobrej cenie?
tel na komórkę - 602863001 - ciężko go trafić, bo dużo czasu spędza za granicą.
Ogólnie faceta polecam.

piwkotom - 28-05-2008, 11:20

ja moge olecic 2 sklady w Konstantynowie jak sie leci na szadek, po minieciu parku i wjezdzie na gorke sa jeden po lewej i kawalek dalej po prawej. Kupilem tam juz sporo fajnych opon za dobre pieniadze :)