Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Opony używane w okolicy Łodzi.
Autor Wiadomość
PiotrekSL4 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-03-2008, 10:13   Opony używane w okolicy Łodzi.

Potrzebuje kupić (najlepiej niedrogo) 4 szt opon letnich 195/55/15. Zna ktoś wulkanizację, firmę, którą może polecić, w której dokonywał zakupu i jest zadowolony. Cena też odgrywa istotną rolę.
Czy może w JapanCar na Gerberowej uda się coś wyhaczyć. Mają tam przecież dużo aut na części.
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 16-03-2008, 14:55, w całości zmieniany 1 raz  

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 16-03-2008, 11:20   

między łodzią a Pabianicami w Ksawerowie przy trasie masz ogromny skład opon (jedziesz z tomaszowa na rzgów, w rzgowie kierujesz sie przez Wolę zaradzyńską na Pabianice i jak bedzie znak na Łódź (już przy torach tramwajowych po prawej stronie) to skręcasz w prawo, i za jakieś kilkaset m masz skład po obu stronach ulicy

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 16-03-2008, 14:55   

PiotrekSL4, a ile możesz przeznaczyć na te opony?

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

PiotrekSL4 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-03-2008, 15:18   

Hmm dobre pytanie Hubeeert. Rozglądałem się juz za takimi w pobliskich wulkanizacjach i zależy od stanu to chodzą tak od 50/60 zl za sztukę(ale wiadomo że bieżnik mają co tu dużo ukrywać na 2 sezony). Natomiast opony do pojeżdzenia zaczynają sie od 80 zl/szt. Oczywiście używki. Tak wiec kombinuje, gdzie w okolicy moze znajdowac sie duzy skład w którym bedą mieli duuuzy wybór i cene przystepną. Jesli okaze sie ze w takim miejscu beda tansze o np 10 zl to szkoda nawet jeździć i szukać. Wiec pytam.
A swoją drogą to jest w Sulejowie świetny skład gdzie kupowałem zimówki. Gość zakłada na miejscu sprawdza i daje 2 tyg gwarancji na wypadek gdyby miało sie cos dziac. Jest drogi ale solidny i sprawdzony. Ma opony w super stanie ale drogo.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 16-03-2008, 15:58   

PiotrekSL4, zastanawiam się tak naprawdę co powiedzieć.
Opony używane to loteria. Mogą wyglądać dobrze a za tydzien wyjdzie Ci gula na takiej i koniec. Albo pęknie. W czasie jazdy...

A może? 195/55R15

Kormoran Gamma B2?

Na opony.pl za 205zł?

Albo o rozmiar węższe 185/60R15

zobacz listę

Ewentualnie przynajmniej na przód kup nowe. Tu musisz mieć dobre opony. A z tyłu w miarę napływu funduszy?

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

kamil73-73 
Forumowicz
Gal 2,5 V6 Elegance

Auto: Mitsubishi galant 2,5 V6
Wysłany: 16-03-2008, 17:02   

PiotrekSL4 jedz do Zajkiewicza w Ksawerowie ,ja kupiłem tzw nalewki do passata 195\60\14 w cenie 92pln za szt bieżnik pilot sport -rewelka wygląd,jestem po jazdach próbnych i jestem bardzo zadowolony,kumpel brał zimowe i też ok.Nie słuchaj neg opini te opony to całkowicie inna technologia i masz 1r gwarancji i nówka jak zobaczysz bieżnik to padniesz.Przy montażu i wyważ. wszystko było ok

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 16-03-2008, 17:55   

kamil73-73, miałem te opony. To Markgum.
Moim zdaniem średnio.
Kiepsko z trakcją, hamowaniem i na mokrym.

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

kamil73-73 
Forumowicz
Gal 2,5 V6 Elegance

Auto: Mitsubishi galant 2,5 V6
Wysłany: 16-03-2008, 19:53   

Hubeeert ale na średnie parametry jazdy tzn bez nadmiernych przeciążeń takich jak szybka i agresywna jazda wystarczą .Jadąc dzisiaj w deszcz specjalnie zaliczyłem kilka większych kałuż i nie czułem żadnego znoszenia ani poślizgu.Sprawy się zmieniają kiedy gonisz przy dużych v i wykonujesz sporo manewrów to się zgodzę.Ale za tą cene nie wymagajmy za dużo.Ja kupowałem wiele używek i mam dosyc,nie dośc że stare to ściąga itd ale nieraz można trafic.Jak kolega na tą chwilę nie ma kaski to moim zdaniem jest to dobry wybór,zawsze może kupic 2 i wrzucic na tył

[ [b]Dodano: 16-03-2008, 19:57 ]

[aaaa.... jeżeli chodzi o nówki do gala to jestem napalony na f1 i pirelli ale to już plany na przyszłośc]

PiotrekSL4 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-03-2008, 21:40   

Hubeeert i Kamil73-73. Obydwaj macie rację. Tz używki to loteria. Kupiłem 4 zimówki i trafiłem dobrze. Sprawują sie super. Jednak moze byc tak ze pojeżdże 2 miesiace i kaput. Na nowe nie mam kasy. Wiec moze to jest dobre rozwiazanie z tymi nadlewkami (bo nie jeżdże szybko) ale tylko na tył. Na przód chciałbym jakieś dobre używki za rozsądną cenę.
P.S. Jesli chodzi o opony 185/60/15 jest to świetny (wg mnie) wybór między komfortem a wyglądem. Jednak takie opony to żadkośc jesli chodzi o popyt i podaż. Wiec chyba sobie daruje.

J@rek
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2008, 12:49   

Jak się siedzie z Łodzi do Zgierza, to już w Zgierzu, na 2 skrzyżowaniu ze światłami za Kurakiem, po lewej stronie są opony. facet ma to w budynku zaraz za tymi budami po renault. Po tej samej stronie tylko bliżej skrzyżowania.
Polazłem kupować używki na zimę i kupiłem nowe opony plus używane felgi.
1040 za 4 koła - nowe micheliny alpiny plus używane felgi.
Używanych opon facet ma bezliku. Sam po nie jeździ.
Może będzie miał coś nowego w dobrej cenie?
tel na komórkę - 602863001 - ciężko go trafić, bo dużo czasu spędza za granicą.
Ogólnie faceta polecam.

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 28-05-2008, 11:20   

ja moge olecic 2 sklady w Konstantynowie jak sie leci na szadek, po minieciu parku i wjezdzie na gorke sa jeden po lewej i kawalek dalej po prawej. Kupilem tam juz sporo fajnych opon za dobre pieniadze :)

Odpowiedz do tematu