Problemy techniczne - power tube hydrogen fuel cell - czy ktos cos wie?
tommyc1 - 20-06-2008, 19:46 Temat postu: power tube hydrogen fuel cell - czy ktos cos wie? witam, od pewnego czasu przegladam materialy na temat "power tube hydrogen fuel cell"
czy ktos sie z tym spotkal na zywo? czy to naprawde moze dzialac? i wlasciwie jak to dziala-wodor idzie zamiast powietrza do cylindra? bardzo mnie to zaciekawilo, bo podobno zmniejsza zuzycie paliwa... kit czy nie naglasniana (z wiadomych powodow) prawda?
Anonymous - 21-06-2008, 17:41
Jeżeli chodzi o to: http://www.youtube.com/watch?v=FYxqvhzVie8 to jest to elektroliza. Woda pod wpływem pradu jest rozdzielana na wodór i tlen. Wodór idzie do cylindra a tlen w powietrze.
Ogniwa paliwowe działają odwrotnie wodór i tlen łączą się dając parę wodną i prąd. Katalizatorem jest metal (zapomniałem jaki). W tym wypadku napędza się silnik elektryczny.
tommyc1 - 22-06-2008, 11:09
no tak, ale czy wodor mieszajac sie z paliwem rzeczywiscie tak bardzo wplywa na mniejsze zuzycie tego drugiego? H jest silnie wybuchowy-czy tego typu przerobki nie sa ryzykowne?
Anonymous - 23-06-2008, 20:07
Dodanie LPG do silnika diesla, równocześnie z ropą znacznie poprawia ,,jakość" procesu spalania. Może wodór działa podobnie na benzynę?
tommyc1 - 25-07-2008, 14:22
no wlasnie "moze"-nikt, kogo pytam, nie jest w stanie mi powiedziec czy to moze tak dzialac:)
|
|
|