|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
power tube hydrogen fuel cell - czy ktos cos wie? |
Autor |
Wiadomość |
tommyc1
Mitsumaniak
Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-06-2008, 19:46 power tube hydrogen fuel cell - czy ktos cos wie?
|
|
|
witam, od pewnego czasu przegladam materialy na temat "power tube hydrogen fuel cell"
czy ktos sie z tym spotkal na zywo? czy to naprawde moze dzialac? i wlasciwie jak to dziala-wodor idzie zamiast powietrza do cylindra? bardzo mnie to zaciekawilo, bo podobno zmniejsza zuzycie paliwa... kit czy nie naglasniana (z wiadomych powodow) prawda? |
|
|
|
 |
Dresu [Usunięty]
|
Wysłany: 21-06-2008, 17:41
|
|
|
Jeżeli chodzi o to: http://www.youtube.com/watch?v=FYxqvhzVie8 to jest to elektroliza. Woda pod wpływem pradu jest rozdzielana na wodór i tlen. Wodór idzie do cylindra a tlen w powietrze.
Ogniwa paliwowe działają odwrotnie wodór i tlen łączą się dając parę wodną i prąd. Katalizatorem jest metal (zapomniałem jaki). W tym wypadku napędza się silnik elektryczny. |
|
|
|
 |
tommyc1
Mitsumaniak
|
Wysłany: 22-06-2008, 11:09
|
|
|
no tak, ale czy wodor mieszajac sie z paliwem rzeczywiscie tak bardzo wplywa na mniejsze zuzycie tego drugiego? H jest silnie wybuchowy-czy tego typu przerobki nie sa ryzykowne? |
|
|
|
 |
gondoljerzy [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2008, 20:07
|
|
|
Dodanie LPG do silnika diesla, równocześnie z ropą znacznie poprawia ,,jakość" procesu spalania. Może wodór działa podobnie na benzynę? |
|
|
|
 |
tommyc1
Mitsumaniak
|
Wysłany: 25-07-2008, 14:22
|
|
|
no wlasnie "moze"-nikt, kogo pytam, nie jest w stanie mi powiedziec czy to moze tak dzialac:) |
|
|
|
 |
|
|