To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - czy to rozsadna cena za wymiane?

Anonymous - 09-05-2006, 17:24
Temat postu: czy to rozsadna cena za wymiane?
czy wedlug was 150zl to dobra cena za wymiane w Colcie Cao'94 1,6 16V: gum stabilizatora z ich gumami, wymiane oleju w skrzyni biegow z moim olejem, przeglad zawieszenia oraz ustawienie zaplonu i obrotow?
Hubeeert - 09-05-2006, 17:33

Według mnie tak. Ale jest to wyłacznie moje zdanie.
Rafal_Szczecin - 09-05-2006, 18:11

cena jak najbardziej rozsadna, jezeli robota zostanie zrobiona porzadnie,a nie przez jakiegos partacza .
Anonymous - 09-05-2006, 18:17

Uważam, że to nawet bardzo dobra cena. Za samą wymianę łączników stabilizatorów w warsztacie Q-Service na Ursynowie życzą sobie 70-80PLN/szt. i to przy założeniu, że nie będzie dodatkowych trudności typu zapieczona śruba. Cytowana przeze mnie cena pochodzi z cennika wywieszonego w biurze owego serwisu :) Jeśli Twój warsztat wykona te usługi w odpowiedniej jakości (a mam tu na myśli szczególnie odpowiednie skręcenie łączników stabilizatorów, regulację zapłonu i obrotów), to - moim zdaniem - zdecydowanie warto.
Karwoś - 09-05-2006, 18:36

Wg mnie dobra cena. Chociaż ja znam mechanika (i to porządnego - specjalista od diesli i elektryki) który w suzuki baleno za wymianę rozrządu i wymianę oleju wziął 80zł - podkreślam że robota zawsze u niego jest wykonana solidnie. Jest to emeryt pasjonat mechaniki, a jest też minus roboty u niego - trzeba się umawiać 2 tygodnie wcześniej - niestety takie ma kolejki :(
Anonymous - 10-05-2006, 18:59

dzięki za odpowiedźi - skończyło się jeszcze lepiej bo na 134 zł. Generalnie zakład jest ok, a do tego fachowa obsługa (mechanik z ASO) i sympatyczna. Jak by ktoś chciał namiary to służę info na pw.
kochajj - 10-05-2006, 19:01

we Wrocławiu skasowali by więcej... za ustawienie zaplonu chcą 80zł...
Anonymous - 11-05-2006, 13:02

kochajj napisał/a:
we Wrocławiu skasowali by więcej... za ustawienie zaplonu chcą 80zł...

Tym ciekawszy staje się fakt ze zakład znajduje sie w Warszawie, gdzie jak wiadomo ceny nigdy nie należaly do przyjaznych.

Hubeeert - 11-05-2006, 13:06

To moze podziel sie informacja gdzie ten zaklad sie miesci i czy dobrze robi?