czy to rozsadna cena za wymiane? |
Autor |
Wiadomość |
filip [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2006, 17:24 czy to rozsadna cena za wymiane?
|
|
|
czy wedlug was 150zl to dobra cena za wymiane w Colcie Cao'94 1,6 16V: gum stabilizatora z ich gumami, wymiane oleju w skrzyni biegow z moim olejem, przeglad zawieszenia oraz ustawienie zaplonu i obrotow? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-05-2006, 17:33
|
|
|
Według mnie tak. Ale jest to wyłacznie moje zdanie. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 09-05-2006, 18:11
|
|
|
cena jak najbardziej rozsadna, jezeli robota zostanie zrobiona porzadnie,a nie przez jakiegos partacza . |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2006, 18:17
|
|
|
Uważam, że to nawet bardzo dobra cena. Za samą wymianę łączników stabilizatorów w warsztacie Q-Service na Ursynowie życzą sobie 70-80PLN/szt. i to przy założeniu, że nie będzie dodatkowych trudności typu zapieczona śruba. Cytowana przeze mnie cena pochodzi z cennika wywieszonego w biurze owego serwisu Jeśli Twój warsztat wykona te usługi w odpowiedniej jakości (a mam tu na myśli szczególnie odpowiednie skręcenie łączników stabilizatorów, regulację zapłonu i obrotów), to - moim zdaniem - zdecydowanie warto. |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1446 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 09-05-2006, 18:36
|
|
|
Wg mnie dobra cena. Chociaż ja znam mechanika (i to porządnego - specjalista od diesli i elektryki) który w suzuki baleno za wymianę rozrządu i wymianę oleju wziął 80zł - podkreślam że robota zawsze u niego jest wykonana solidnie. Jest to emeryt pasjonat mechaniki, a jest też minus roboty u niego - trzeba się umawiać 2 tygodnie wcześniej - niestety takie ma kolejki |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
filip [Usunięty]
|
Wysłany: 10-05-2006, 18:59
|
|
|
dzięki za odpowiedźi - skończyło się jeszcze lepiej bo na 134 zł. Generalnie zakład jest ok, a do tego fachowa obsługa (mechanik z ASO) i sympatyczna. Jak by ktoś chciał namiary to służę info na pw. |
Ostatnio zmieniony przez filip 10-05-2006, 21:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kochajj
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 2024 Skąd: z daleka
|
Wysłany: 10-05-2006, 19:01
|
|
|
we Wrocławiu skasowali by więcej... za ustawienie zaplonu chcą 80zł... |
|
|
|
 |
filip [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2006, 13:02
|
|
|
kochajj napisał/a: | we Wrocławiu skasowali by więcej... za ustawienie zaplonu chcą 80zł... |
Tym ciekawszy staje się fakt ze zakład znajduje sie w Warszawie, gdzie jak wiadomo ceny nigdy nie należaly do przyjaznych. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-05-2006, 13:06
|