To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Space Star 1.6 Dzwieki podczas wciskania sprzegla

Anonymous - 09-05-2006, 22:44
Temat postu: Space Star 1.6 Dzwieki podczas wciskania sprzegla
Ktory element wydaje taki dzwiek "pstrykajacy" z okolic pombki wspomagania i komory sprzegla? Dzwiek jest slyszalny podczas naciskania i puszczania pedalu sprzegla. Silnik moze nie pracowac a dzwiek i tak bedzie slyszalny - czyli nie ma to zwiazku z obracaniem sie sprzegla.
Wg mnie nie jest to dzwiek z pompki sprzegla, ale moge sie mylic.

Dziekuje za wszelkie podpowiedzi.

Anonymous - 19-07-2006, 11:26

Polecam stronkę Krzyzaka http://mitsubishifan.webpark.pl/ i tam w dziale "Dane naprawczo-regulacyjne" -> "Pompka sprzęgła".
Ja też mam to samo ale na razie zbieram częsci na inne naprawy i dopiero jak pojade do mechanika to poprosze go o przesmarowanie tego ustrojstwa. Moze coś pomoże :)

Krzyzak - 19-07-2006, 12:47

O ile widziałem, to pompka sprzęgła jest niemal identyczna w całej linii Mitsubishi (podobnie jak korek wlewu oleju :) ). Wystarczy więc kupić zestaw naprawczy za kilka złotych i zrobić to, co ja u siebie.
Anonymous - 24-07-2006, 10:59

Mały dopisek. Moze komuś sie przyda. U mnie wystarczyło przesmarować cześć układu sprzęgła tuż przy silniku (pompkę zostawiłem w spokoju). Na rysunku serwisowym przesmarowana cześć oznaczona jest numerm 6 i opisana jako "Cylinderek zwalniajacy"(Clutch release cylinder). Jest ona przesłonięta gumowym fartuchem. Po zdjęciu fartucha i przesmarowaniu skrzypienie ustąpiło. Plusy: mniej roboty, wiecej kaski w kieszeni no i oczywiście brak wkurzajacego skrzypienia :)