|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Space Star 1.6 Dzwieki podczas wciskania sprzegla |
Autor |
Wiadomość |
skrzypek [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2006, 22:44 Space Star 1.6 Dzwieki podczas wciskania sprzegla
|
|
|
Ktory element wydaje taki dzwiek "pstrykajacy" z okolic pombki wspomagania i komory sprzegla? Dzwiek jest slyszalny podczas naciskania i puszczania pedalu sprzegla. Silnik moze nie pracowac a dzwiek i tak bedzie slyszalny - czyli nie ma to zwiazku z obracaniem sie sprzegla.
Wg mnie nie jest to dzwiek z pompki sprzegla, ale moge sie mylic.
Dziekuje za wszelkie podpowiedzi. |
|
|
|
 |
dlugiad [Usunięty]
|
Wysłany: 19-07-2006, 11:26
|
|
|
Polecam stronkę Krzyzaka http://mitsubishifan.webpark.pl/ i tam w dziale "Dane naprawczo-regulacyjne" -> "Pompka sprzęgła".
Ja też mam to samo ale na razie zbieram częsci na inne naprawy i dopiero jak pojade do mechanika to poprosze go o przesmarowanie tego ustrojstwa. Moze coś pomoże |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 19-07-2006, 12:47
|
|
|
O ile widziałem, to pompka sprzęgła jest niemal identyczna w całej linii Mitsubishi (podobnie jak korek wlewu oleju ). Wystarczy więc kupić zestaw naprawczy za kilka złotych i zrobić to, co ja u siebie. |
|
|
|
 |
dlugiad [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2006, 10:59
|
|
|
Mały dopisek. Moze komuś sie przyda. U mnie wystarczyło przesmarować cześć układu sprzęgła tuż przy silniku (pompkę zostawiłem w spokoju). Na rysunku serwisowym przesmarowana cześć oznaczona jest numerm 6 i opisana jako "Cylinderek zwalniajacy"(Clutch release cylinder). Jest ona przesłonięta gumowym fartuchem. Po zdjęciu fartucha i przesmarowaniu skrzypienie ustąpiło. Plusy: mniej roboty, wiecej kaski w kieszeni no i oczywiście brak wkurzajacego skrzypienia |
|
|
|
 |
|
|