Archiwum - [Cari 1.6] Co o niej myslicie ??
Dave84 - 09-09-2008, 13:38 Temat postu: [Cari 1.6] Co o niej myslicie ?? Witam
Dawno temu zakochałem się w Carismach, ale dopiero teraz uzbierałem sobie troszku pieniążków, moja Carunia musi mieć klimę i el. szyby.. Tutaj wam jedna pokaże, co o niej sądzicie ??
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6117470
Zastanawiałem się też nad silnikami GDI, ale gdzieś kiedyś wyczytałem, że są one wadliwe i od tamtej pory mi się ich odechciało..
Matejko - 09-09-2008, 14:21
prawy przod zobacz jak maska odstaje, do tego czysciutki silniczek nie ma co
i raczej na pewno nie ma 135tys km
Juiceman - 09-09-2008, 14:30
Matejko napisał/a: | prawy przod zobacz jak maska odstaje, do tego czysciutki silniczek nie ma co
i raczej na pewno nie ma 135tys km |
Chyba 235kkm ; )
Anonymous - 09-09-2008, 15:15
Juiceman napisał/a: | Matejko napisał/a: | prawy przod zobacz jak maska odstaje, do tego czysciutki silniczek nie ma co
i raczej na pewno nie ma 135tys km |
Chyba 235kkm ; ) |
Wcale nie powiedziane, że musi mieć więcej.
Moja Cari była uzytkowana w Niemczech przez pana rocznik 1947, który robił średnio 10k KM rocznie i to przez 7lat.
Uważam, że ocena samochodu to jednak tylko na własne oczy. Jest to auto, które jak by nie patrzył ma już 11lat więc nie wierzę, że wizualnie jest w stanie idealnym, to niemożliwe. Pytanie jakie wady jesteś w stanie zaakceptować za daną cenę.
Może to złudzenie ale na tym zdjęciu z otwartymi drzwiami wydaje się, że lakier na drzwiach jest innego koloru (i to mógłby być powód do zmartwień).
Chooper - 09-09-2008, 15:38
silnik wymyty, bop była robiona z przodu i pewnie komore zapaskudzili. POnadto to totalny golas. NIe ma nawet elektrycznych lusterek, a ta tapicerka świadczy o podstawowej wersji, Szyby są co prawda lekektryczne ale pewnie tylko z przodu.
Robson86 - 09-09-2008, 16:08
Dave84 napisał/a: | Zastanawiałem się też nad silnikami GDI, ale gdzieś kiedyś wyczytałem, że są one wadliwe i od tamtej pory mi się ich odechciało.. |
eeee Niegy nie czytaj cos gdzies siódma woda po kisielu Tylko spytaj posiadaczy My mamy o tych silnikach tylko dobre zdanie
jak napisali koledzy z tylu blotnik prawy byl cos kombinowany
poza tym nawet plastikowa oslonka chlodnicy jest jakas krzywa (przy masce)
Pozdroo
Dave84 - 09-09-2008, 17:37
NO ok, wiec mam do wziecia w DE Carunie GDI z przebiegiem 90kkm, od kolegi, za 1400 ojro, tylko ze jest po gradobiciu i bede ja widzial dopiero jutro, bo jade po auto dla ojca i ona tam blisko jest... Mimo wszystko trochę się obawiam tego GDI Jest ponoc na pełnej opcji, tylko przednia szyba do wymiany, a koszt zrobienia tej blacharki oceniam na 2 tys zł, wiec się chyba opłaca.
Anonymous - 09-09-2008, 17:41 Temat postu: Re: Co o niej myslicie ??
Dave84 napisał/a: | Zastanawiałem się też nad silnikami GDI, ale gdzieś kiedyś wyczytałem, że są one wadliwe i od tamtej pory mi się ich odechciało.. |
Jeśli jesteś uprzedzony do silników GDI to polecam cytat:
"Dwa różne tryby pracy, zależnie od obciążenia silnika powodują, że podczas jednostajnej, spokojnej jazdy spalamy ubogą mieszankę, oszczędzając paliwo, natomiast przy dynamicznej jeździe, np. z prędkością powyżej 120 km/h dysponujemy większą mocą silnika, ale spalamy więcej paliwa. Dlatego właśnie różne są opinie o ekonomii tego silnika, odnoszone do modelu Carisma GDI."
a nastepnie: "Ponad 200 nowych rozwiązań zastosowanych w silniku chronią patenty..."
albo najlepiej http://pl.wikipedia.org/w...irect_Injection
może to Cię troszke przekona do tych silników a przy okazji rozszerzy zakres poszukiwań Cari, bo jednak modeli GDI troszkę jest w ofertach pośredników czy na aukcjach.
Robson86 - 09-09-2008, 18:00
Nie ma sie czego bac Najwazniejsze jak w przypadku kazdego samochodu to kupic go w dobrym stanie technicznym i systematycznie serisowany
Pozdroo
Juiceman - 09-09-2008, 18:01
big_foot napisał/a: |
Wcale nie powiedziane, że musi mieć więcej.
Moja Cari była uzytkowana w Niemczech przez pana rocznik 1947, który robił średnio 10k KM rocznie i to przez 7lat. |
Tak owszem i na pewno, ma takie ślady użytkowania na kierownicy jak ta z fotek.....
Anonymous - 09-09-2008, 18:07
Fak faktem, że ja takich śladów nie mam do dnia dzisiejszego.
Dave84 - 09-09-2008, 21:44
Dzieki, poczytałem troszkę na forum o silniczkach GDi no i na nowo sie nimi zauroczyłem.. Jeżeli to wszystko jest prawdą, co tam wypisujecie, zaczynam poszukiwania GDI-ka
W końcu wystarczy przeczyścić przepustnice, żeby sie sam naprawił
major - 09-09-2008, 23:37
Dave84 napisał/a: | Dzieki, poczytałem troszkę na forum o silniczkach GDi no i na nowo sie nimi zauroczyłem.. Jeżeli to wszystko jest prawdą, co tam wypisujecie, zaczynam poszukiwania GDI-ka |
masz racje szukaj GDI
A ten model z aukcji wydaje mi sie ze cały malowany, na 5 fotce jak przy otwartch dzwiach widać niebieski kolor(moze to tylko złudzenie optyczne)
KaWu - 11-09-2008, 12:42
JAk ktoś będzie chcial, to może wysupłam czas i mogę podskoczyć zobaczyć Carismę z 1 posta. Jest z mojej mieściny.
Dave84 - 11-09-2008, 15:24
dzięki, narazie odpuszczam
|
|
|