To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - [Cari 1.6] Co o niej myslicie ??

Dave84 - 09-09-2008, 13:38
Temat postu: [Cari 1.6] Co o niej myslicie ??
Witam

Dawno temu zakochałem się w Carismach, ale dopiero teraz uzbierałem sobie troszku pieniążków, moja Carunia musi mieć klimę i el. szyby.. Tutaj wam jedna pokaże, co o niej sądzicie ??

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6117470

Zastanawiałem się też nad silnikami GDI, ale gdzieś kiedyś wyczytałem, że są one wadliwe i od tamtej pory mi się ich odechciało..

Matejko - 09-09-2008, 14:21

prawy przod zobacz jak maska odstaje, do tego czysciutki silniczek nie ma co :)
i raczej na pewno nie ma 135tys km

Juiceman - 09-09-2008, 14:30

Matejko napisał/a:

Chyba 235kkm ; )

Anonymous - 09-09-2008, 15:15

Juiceman napisał/a:
Matejko napisał/a:

Chyba 235kkm ; )

Wcale nie powiedziane, że musi mieć więcej.

Moja Cari była uzytkowana w Niemczech przez pana rocznik 1947, który robił średnio 10k KM rocznie i to przez 7lat.

Uważam, że ocena samochodu to jednak tylko na własne oczy. Jest to auto, które jak by nie patrzył ma już 11lat więc nie wierzę, że wizualnie jest w stanie idealnym, to niemożliwe. Pytanie jakie wady jesteś w stanie zaakceptować za daną cenę.

Może to złudzenie ale na tym zdjęciu z otwartymi drzwiami wydaje się, że lakier na drzwiach jest innego koloru (i to mógłby być powód do zmartwień).

Chooper - 09-09-2008, 15:38

silnik wymyty, bop była robiona z przodu i pewnie komore zapaskudzili. POnadto to totalny golas. NIe ma nawet elektrycznych lusterek, a ta tapicerka świadczy o podstawowej wersji, Szyby są co prawda lekektryczne ale pewnie tylko z przodu.
Robson86 - 09-09-2008, 16:08

Dave84 napisał/a:
Zastanawiałem się też nad silnikami GDI, ale gdzieś kiedyś wyczytałem, że są one wadliwe i od tamtej pory mi się ich odechciało..

eeee :P Niegy nie czytaj cos gdzies siódma woda po kisielu :) Tylko spytaj posiadaczy :) My mamy o tych silnikach tylko dobre zdanie :)
jak napisali koledzy z tylu blotnik prawy byl cos kombinowany
poza tym nawet plastikowa oslonka chlodnicy jest jakas krzywa (przy masce)
Pozdroo

Dave84 - 09-09-2008, 17:37

NO ok, wiec mam do wziecia w DE Carunie GDI z przebiegiem 90kkm, od kolegi, za 1400 ojro, tylko ze jest po gradobiciu i bede ja widzial dopiero jutro, bo jade po auto dla ojca i ona tam blisko jest... Mimo wszystko trochę się obawiam tego GDI :) Jest ponoc na pełnej opcji, tylko przednia szyba do wymiany, a koszt zrobienia tej blacharki oceniam na 2 tys zł, wiec się chyba opłaca.
Anonymous - 09-09-2008, 17:41
Temat postu: Re: Co o niej myslicie ??
Dave84 napisał/a:

Jeśli jesteś uprzedzony do silników GDI to polecam cytat:

"Dwa różne tryby pracy, zależnie od obciążenia silnika powodują, że podczas jednostajnej, spokojnej jazdy spalamy ubogą mieszankę, oszczędzając paliwo, natomiast przy dynamicznej jeździe, np. z prędkością powyżej 120 km/h dysponujemy większą mocą silnika, ale spalamy więcej paliwa. Dlatego właśnie różne są opinie o ekonomii tego silnika, odnoszone do modelu Carisma GDI."

a nastepnie: "Ponad 200 nowych rozwiązań zastosowanych w silniku chronią patenty..."

albo najlepiej http://pl.wikipedia.org/w...irect_Injection

może to Cię troszke przekona do tych silników a przy okazji rozszerzy zakres poszukiwań Cari, bo jednak modeli GDI troszkę jest w ofertach pośredników czy na aukcjach.

Robson86 - 09-09-2008, 18:00

Nie ma sie czego bac :!: Najwazniejsze jak w przypadku kazdego samochodu to kupic go w dobrym stanie technicznym i systematycznie serisowany :)
Pozdroo

Juiceman - 09-09-2008, 18:01

big_foot napisał/a:

Wcale nie powiedziane, że musi mieć więcej.

Moja Cari była uzytkowana w Niemczech przez pana rocznik 1947, który robił średnio 10k KM rocznie i to przez 7lat.

Tak owszem i na pewno, ma takie ślady użytkowania na kierownicy jak ta z fotek.....

Anonymous - 09-09-2008, 18:07

Fak faktem, że ja takich śladów nie mam do dnia dzisiejszego.
Dave84 - 09-09-2008, 21:44

Dzieki, poczytałem troszkę na forum o silniczkach GDi no i na nowo sie nimi zauroczyłem.. Jeżeli to wszystko jest prawdą, co tam wypisujecie, zaczynam poszukiwania GDI-ka :)
W końcu wystarczy przeczyścić przepustnice, żeby sie sam naprawił ;)

major - 09-09-2008, 23:37

Dave84 napisał/a:
Dzieki, poczytałem troszkę na forum o silniczkach GDi no i na nowo sie nimi zauroczyłem.. Jeżeli to wszystko jest prawdą, co tam wypisujecie, zaczynam poszukiwania GDI-ka

masz racje szukaj GDI :)

A ten model z aukcji wydaje mi sie ze cały malowany, na 5 fotce jak przy otwartch dzwiach widać niebieski kolor(moze to tylko złudzenie optyczne) :twisted:

KaWu - 11-09-2008, 12:42

JAk ktoś będzie chcial, to może wysupłam czas i mogę podskoczyć zobaczyć Carismę z 1 posta. Jest z mojej mieściny.
Dave84 - 11-09-2008, 15:24

dzięki, narazie odpuszczam ;)