Przesunięty przez: glina 14-05-2014, 16:05 |
[Cari 1.6] Co o niej myslicie ?? |
Autor |
Wiadomość |
Dave84
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-09-2008, 13:38 [Cari 1.6] Co o niej myslicie ??
|
|
|
Witam
Dawno temu zakochałem się w Carismach, ale dopiero teraz uzbierałem sobie troszku pieniążków, moja Carunia musi mieć klimę i el. szyby.. Tutaj wam jedna pokaże, co o niej sądzicie ??
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6117470
Zastanawiałem się też nad silnikami GDI, ale gdzieś kiedyś wyczytałem, że są one wadliwe i od tamtej pory mi się ich odechciało.. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 09-09-2008, 14:21
|
|
|
prawy przod zobacz jak maska odstaje, do tego czysciutki silniczek nie ma co
i raczej na pewno nie ma 135tys km |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 09-09-2008, 14:30
|
|
|
Matejko napisał/a: | prawy przod zobacz jak maska odstaje, do tego czysciutki silniczek nie ma co
Chyba 235kkm ; ) |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
big_foot [Usunięty]
|
Wysłany: 09-09-2008, 15:15
|
|
|
Juiceman napisał/a: | Matejko napisał/a: | prawy przod zobacz jak maska odstaje, do tego czysciutki silniczek nie ma co
Chyba 235kkm ; ) |
Wcale nie powiedziane, że musi mieć więcej.
Moja Cari była uzytkowana w Niemczech przez pana rocznik 1947, który robił średnio 10k KM rocznie i to przez 7lat.
Uważam, że ocena samochodu to jednak tylko na własne oczy. Jest to auto, które jak by nie patrzył ma już 11lat więc nie wierzę, że wizualnie jest w stanie idealnym, to niemożliwe. Pytanie jakie wady jesteś w stanie zaakceptować za daną cenę.
Może to złudzenie ale na tym zdjęciu z otwartymi drzwiami wydaje się, że lakier na drzwiach jest innego koloru (i to mógłby być powód do zmartwień). |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 09-09-2008, 15:38
|
|
|
silnik wymyty, bop była robiona z przodu i pewnie komore zapaskudzili. POnadto to totalny golas. NIe ma nawet elektrycznych lusterek, a ta tapicerka świadczy o podstawowej wersji, Szyby są co prawda lekektryczne ale pewnie tylko z przodu. |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 09-09-2008, 16:08
|
|
|
Dave84 napisał/a: | Zastanawiałem się też nad silnikami GDI, ale gdzieś kiedyś wyczytałem, że są one wadliwe i od tamtej pory mi się ich odechciało.. |
eeee Niegy nie czytaj cos gdzies siódma woda po kisielu Tylko spytaj posiadaczy My mamy o tych silnikach tylko dobre zdanie
jak napisali koledzy z tylu blotnik prawy byl cos kombinowany
poza tym nawet plastikowa oslonka chlodnicy jest jakas krzywa (przy masce)
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Dave84
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-09-2008, 17:37
|
|
|
NO ok, wiec mam do wziecia w DE Carunie GDI z przebiegiem 90kkm, od kolegi, za 1400 ojro, tylko ze jest po gradobiciu i bede ja widzial dopiero jutro, bo jade po auto dla ojca i ona tam blisko jest... Mimo wszystko trochę się obawiam tego GDI Jest ponoc na pełnej opcji, tylko przednia szyba do wymiany, a koszt zrobienia tej blacharki oceniam na 2 tys zł, wiec się chyba opłaca. |
|
|
|
 |
big_foot [Usunięty]
|
Wysłany: 09-09-2008, 17:41 Re: Co o niej myslicie ??
|
|
|
Dave84 napisał/a: | Zastanawiałem się też nad silnikami GDI, ale gdzieś kiedyś wyczytałem, że są one wadliwe i od tamtej pory mi się ich odechciało.. |
Jeśli jesteś uprzedzony do silników GDI to polecam cytat:
"Dwa różne tryby pracy, zależnie od obciążenia silnika powodują, że podczas jednostajnej, spokojnej jazdy spalamy ubogą mieszankę, oszczędzając paliwo, natomiast przy dynamicznej jeździe, np. z prędkością powyżej 120 km/h dysponujemy większą mocą silnika, ale spalamy więcej paliwa. Dlatego właśnie różne są opinie o ekonomii tego silnika, odnoszone do modelu Carisma GDI."
a nastepnie: "Ponad 200 nowych rozwiązań zastosowanych w silniku chronią patenty..."
albo najlepiej http://pl.wikipedia.org/w...irect_Injection
może to Cię troszke przekona do tych silników a przy okazji rozszerzy zakres poszukiwań Cari, bo jednak modeli GDI troszkę jest w ofertach pośredników czy na aukcjach. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 09-09-2008, 18:00
|
|
|
Nie ma sie czego bac Najwazniejsze jak w przypadku kazdego samochodu to kupic go w dobrym stanie technicznym i systematycznie serisowany
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 09-09-2008, 18:01
|
|
|
big_foot napisał/a: |
Wcale nie powiedziane, że musi mieć więcej.
Moja Cari była uzytkowana w Niemczech przez pana rocznik 1947, który robił średnio 10k KM rocznie i to przez 7lat. |
Tak owszem i na pewno, ma takie ślady użytkowania na kierownicy jak ta z fotek..... |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
big_foot [Usunięty]
|
Wysłany: 09-09-2008, 18:07
|
|
|
Fak faktem, że ja takich śladów nie mam do dnia dzisiejszego. |
|
|
|
 |
Dave84
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-09-2008, 21:44
|
|
|
Dzieki, poczytałem troszkę na forum o silniczkach GDi no i na nowo sie nimi zauroczyłem.. Jeżeli to wszystko jest prawdą, co tam wypisujecie, zaczynam poszukiwania GDI-ka
W końcu wystarczy przeczyścić przepustnice, żeby sie sam naprawił |
|
|
|
 |
major
Mitsumaniak Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 678 Skąd: kalisz i wrocław
|
Wysłany: 09-09-2008, 23:37
|
|
|
Dave84 napisał/a: | Dzieki, poczytałem troszkę na forum o silniczkach GDi no i na nowo sie nimi zauroczyłem.. Jeżeli to wszystko jest prawdą, co tam wypisujecie, zaczynam poszukiwania GDI-ka |
masz racje szukaj GDI
A ten model z aukcji wydaje mi sie ze cały malowany, na 5 fotce jak przy otwartch dzwiach widać niebieski kolor(moze to tylko złudzenie optyczne) |
_________________ Moje autka:
Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 11-09-2008, 12:42
|
|
|
JAk ktoś będzie chcial, to może wysupłam czas i mogę podskoczyć zobaczyć Carismę z 1 posta. Jest z mojej mieściny. |
|
|
|
 |
Dave84
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-09-2008, 15:24
|
|