To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - a ten drazek wciaz luzny po prawej...

tommyc1 - 15-09-2008, 20:19
Temat postu: a ten drazek wciaz luzny po prawej...
a ja mam taki ZONK:

w zeszlym roku, gdy chcialem podbic rejestracje na stacji powiedziano mi, ze mam luz na prawej koncowce drazka kierowniczego>pojechalem do zaprzyjaznionego warsztatu (;)), wymieniono mi, wracam na stacje a tam gosc mi mowi, ze mam luz na prawym...ja na to, ze to niemozliwe, bo dopiero co wymienione, ale gosc uparty, wiec wracam do warsztatu

...panopwie nie wierza, ale sprawdzaja raz,drugi-RZECZYWISCIE, wielkie zdziwienie na buziach, ale przyznali, ze luz jest i za darmo mi znow wymieniaja (tu dwa duze plusy dla tych panow-jeden za przyznanie sie do bledu,drugi za ponowna wymiane gratis)

mija wlasnie rok od tego wydarzenia...i pewnie sie dziwicie, ze ciagne te historie, ale...tak, wlasnie wrocilem ze stacji diagnostycznej bez stempelka,bo...co? LUZ NA PRAWYM...

i moje pytanie teraz: czy to mozliwe zebym mial az takiego pecha i wciaz trafial na wadliwa czesc (wada producenta) czy tez moze byc w zawieszeniu cos takiego, co mi "luzuje" wciaz te prawe koncowki drazka???

czy ktos z was przerabial podobne pierepalki z drazkami?

sampler - 15-09-2008, 20:23

A co z lewa ? Takie rzeczy wymienai sie zawsze parami. Gdzies jeszcze masz luz skoro Ci wybija koncowke
tommyc1 - 15-09-2008, 20:29

lewej nigdy nie robilem, bo podobno jest ok
Anonymous - 17-09-2008, 13:50

a jakiego producenta były te końcówki?
sprzedaje na codzień cześci samochodowe i widziałem już różne jaja: sworznie trzymające się w wahaczu na samej gumce itd.
Jeśli za kazdym razem wkładano ci badziewie to mogło tak być

tommyc1 - 17-09-2008, 20:08

nie pamietam co to za firma byla, powiedziano mi tylko w warsztacie, ze juz nie zakladaja koncowek tej firmy...moze nie tylko u mnie byly problemy
Anonymous - 17-09-2008, 21:57

prawa strona zawsze cierpi bardziej - koło częściej wpada w dziure.
ja u siebie też wymieniałem 2 razy prawą i raz lewą.
Pomjam już fakt ewentualnej kiepskiej jakości części :-)

Moominek - 18-09-2008, 09:39

przerabiałem, praktycznie co roku prawy leci... wina - polskie drogi i kiepska jakość części zamiennych. W końcu zainwestowałem w firmy 555 i zobaczymy, niebawem przegląd. Nie mniej namacalnie wygląda, że jest OK, auta nie znosi, kierownica wraca po skręcie i nie znosi przy jeździe na wprost.
tommyc1 - 18-09-2008, 11:48

he he, takich objawow to u mnie tez nie ma i nie bylo, ale na "trzepakach" czepliwy pan kontroler sie dopatrzyl i juz

przy czym musze dodac, ze specjalnie na te stacje jezdze bo dosc drobiazgowo auto sprawdzaja :)

Anonymous - 18-09-2008, 12:46

a moze to nie luz na koncowce drazka ...tylko na wyjsciu drazka z listwy
SWEEPER - 18-09-2008, 16:01

Sprawdz maglownice.
tommyc1 - 19-09-2008, 08:21

tez mam zakladany 555

a co do innych luzow, mechanik obejrzal dokladnie i nie stwierdzil innych luzow, uczulalem na to szczegolnie, bo to wkurzajaca sprawa...

KamilR10 - 12-02-2009, 17:38

Też mam do wymiany końcówkę drążka kierowniczego z prawej stron . Jakiej firmy polecacie i ile kosztuje taka końcówka.???
swinks_UK - 12-02-2009, 19:59

Pamiętaj, by wymienić obie strony na raz :wink: .
Nie wiem jak w Polsce, ale same końcówki nie kosztują majątku, a i tak po jakimś czasie będą wybite. Moim zdaniem dzwoń do Japaneze po poradę, jakiś rozsądny balans jakości i ceny.

Marti - 12-02-2009, 22:31

KamilR10 napisał/a:
Też mam do wymiany końcówkę drążka kierowniczego z prawej stron . Jakiej firmy polecacie i ile kosztuje taka końcówka.???

Osobiście polecam "555". W IC kupisz je po rabatach za 25zł do 35zł/szt. zwróć tylko uwagę na stożek bo czasami sa odstępstwa (jak u mnie).

mayer - 13-02-2009, 19:33

swinks_UK napisał/a:
Pamiętaj, by wymienić obie strony na raz :wink: .
.

Chyba obie prawe strony...
Skad ten pomysł ze to zawsze parami sie wymienia??
Ktos na onecie napisał czy było w TVN Turbo??? :twisted: