To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Serwisowanie Lancera

Anonymous - 16-06-2006, 10:24
Temat postu: Serwisowanie Lancera
Witam Mitsumaniaków,

Chciałbym zadać Wam pytanie w imieniu mojego ojca - on jest mniej "internetowy" więc musze go wyręczyć. Jego dotychczasowy samochód (Opel Astra) wymaga kolejnego remontu i inwestowania pieniędzy, zaowocowało to decyzją o zakupie samochodu japońskiego (z powodów oczywistych :) ) - nowego, bo uzywanych, cytuję "mam już dość". Poprzedni weekend spędziliśmy na oglądaniu różnych samochodów i wygląda na to że najbardziej prawdopodobnym wyborem będzie Mitsu Lancer sedan, w wersji Invite+ z silnikiem 1.6. Chociaż początkowo miał być to samochód z dieslem, jednak po kalkulacji kosztów (oferta w Mitsubishi już na wstępie była interesujaca) wyszło tak jak wyszło :) . A moje pytanie dotyczy kosztów serwisu i ogólnie cen części do tego samochodu. Znalazłem już na forum link do cen serwisu w GTAuto (jeśli dobrze pamiętam), ale tam akurat nie było takiego Lancera (był tylko EVO). Nie wiem na ile mogę się sugerować cenami dla innych modeli (czy to jest ten sam silnik?), dlatego prosiłbym Was o podanie takich informacji. Oczywiście wszelkie dodatkowe informacje i porady będą mile widziane :)

Anonymous - 16-06-2006, 10:28

jak kupujesz nowke to trudno sie sugerowac cenami w ASO - przeciez zanim cos padnie
to te ceny zmienia sie diametralnie. jakbyscie brali uzywanego to wtedy to jest troche
istotniejsze. przynajmniej mi sie tak wydaje

Anonymous - 16-06-2006, 12:26

No tak, tu właściwie masz rację - też mam nadzieję, że nic nie będzie się psuło :) A poważniej nieco, to orientacyjnie chociaż chciałbym te ceny znać. Ale przede wszystkim koszty serwisowania.
Hubeeert - 16-06-2006, 12:47

Tu masz orientacyjny cenik - Lancera chyba nie ma ale cenowo powinno to być zblizone do Carismy/SS
Anonymous - 26-06-2006, 10:34

Lancerka serwisuje jak narazie tylko po tto by uzupełnić wpisy w książce :D
ALe teraz coś skrzypi podczas jazdy przy lewym tylnym kole(tulejki lub tłumiczek) zobaczymy czy skasują czy wymienią w ramach gwarancji.

Co do twojego pytania to nie jest żle. Okresowy (serwisowy) przegląd z materiałami i robocizną w granicach 600PLN.

Dzisiaj wysłałem żonkę (co robi urok kobiety)- wymienią tuleje w zawieszeniu w ramach gwarancji - TAK TRZYMAĆ