|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: akbi 28-09-2007, 15:50 |
Serwisowanie Lancera |
Autor |
Wiadomość |
jasiem [Usunięty]
|
Wysłany: 16-06-2006, 10:24 Serwisowanie Lancera
|
|
|
Witam Mitsumaniaków,
Chciałbym zadać Wam pytanie w imieniu mojego ojca - on jest mniej "internetowy" więc musze go wyręczyć. Jego dotychczasowy samochód (Opel Astra) wymaga kolejnego remontu i inwestowania pieniędzy, zaowocowało to decyzją o zakupie samochodu japońskiego (z powodów oczywistych ) - nowego, bo uzywanych, cytuję "mam już dość". Poprzedni weekend spędziliśmy na oglądaniu różnych samochodów i wygląda na to że najbardziej prawdopodobnym wyborem będzie Mitsu Lancer sedan, w wersji Invite+ z silnikiem 1.6. Chociaż początkowo miał być to samochód z dieslem, jednak po kalkulacji kosztów (oferta w Mitsubishi już na wstępie była interesujaca) wyszło tak jak wyszło . A moje pytanie dotyczy kosztów serwisu i ogólnie cen części do tego samochodu. Znalazłem już na forum link do cen serwisu w GTAuto (jeśli dobrze pamiętam), ale tam akurat nie było takiego Lancera (był tylko EVO). Nie wiem na ile mogę się sugerować cenami dla innych modeli (czy to jest ten sam silnik?), dlatego prosiłbym Was o podanie takich informacji. Oczywiście wszelkie dodatkowe informacje i porady będą mile widziane |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-06-2006, 10:28
|
|
|
jak kupujesz nowke to trudno sie sugerowac cenami w ASO - przeciez zanim cos padnie
to te ceny zmienia sie diametralnie. jakbyscie brali uzywanego to wtedy to jest troche
istotniejsze. przynajmniej mi sie tak wydaje |
|
|
|
 |
jasiem [Usunięty]
|
Wysłany: 16-06-2006, 12:26
|
|
|
No tak, tu właściwie masz rację - też mam nadzieję, że nic nie będzie się psuło A poważniej nieco, to orientacyjnie chociaż chciałbym te ceny znać. Ale przede wszystkim koszty serwisowania. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
Dudo [Usunięty]
|
Wysłany: 26-06-2006, 10:34
|
|
|
Lancerka serwisuje jak narazie tylko po tto by uzupełnić wpisy w książce
ALe teraz coś skrzypi podczas jazdy przy lewym tylnym kole(tulejki lub tłumiczek) zobaczymy czy skasują czy wymienią w ramach gwarancji.
Co do twojego pytania to nie jest żle. Okresowy (serwisowy) przegląd z materiałami i robocizną w granicach 600PLN.
Dzisiaj wysłałem żonkę (co robi urok kobiety)- wymienią tuleje w zawieszeniu w ramach gwarancji - TAK TRZYMAĆ |
|
|
|
 |
|
|