Pajero II - [3.0 V6] Przechyłomierz
malosc - 25-03-2009, 19:03 Temat postu: [3.0 V6] Przechyłomierz Panowie, może ktos zerknąć albo może pamietacie, jaki powinien byc poziom płynu w przechyłomierzu jeśli wsazuje 0 stopni przechyłu to do ilu powinien siegać poziom ??
Dzieki/Pozdrawiam
Malosc
jawaldek - 25-03-2009, 19:31 Temat postu: Re: Przechyłomierz- poziom płynu
malosc napisał/a: | Panowie, może ktos zerknąć albo może pamietacie, jaki powinien byc poziom płynu w przechyłomierzu jeśli wsazuje 0 stopni przechyłu to do ilu powinien siegać poziom ??
Dzieki/Pozdrawiam
Malosc |
Witaj. W przechyłomierzu powinno być pełno płynu.Jeśli wcześniej czułeś dziwny zapach w samochodzie to najprawdopodobniej straciłeś go czyli wylał się. tak na pocieszenie u mnie płyn wylał się już dawno a nadal wskazuje przechyły tyle że wskazówka nie jest stabilna. Można go uzupełnić odkręcając konsolkę w której jest schowany przechyłomierz itd wyjąć przechyłomierz a z niego korek i strzykawką,po wylaniu starego płynu który jeszcze został,uzupełnić płynną gliceryną.Pozdrawiam
malosc - 25-03-2009, 19:42
Tak też zrobiłem, zgodnie z poradą z tego forum rozrobiłem glicerynę ok 55% (BTW jest dużo rzadsza niż płyn który był oryginalnie). Ale niespodzianka że ma być cały zalany.
DZieki wielkie
|
|
|