To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Początkujący - pytanie o światła

zbyszko_orzech - 29-04-2009, 20:36
Temat postu: Początkujący - pytanie o światła
Witam

Mam takie pytanie w związku z tym, że w naszym kraju trzeba jeździć na światłach cały dzień. Czy jest jakaś funkcja, która włącza światła do jazdy dziennej razem z odpaleniem silnika a gdy zgaszę silnik światła się wyłączają? Kombinowałem i nic np. wyłączam silnik i światła po zgaszeniu silnika nadal świecą :( Już myślałem o tym żeby zastawić czujnik zmierzchu :roll: Ale może jest jakieś inne rozwiązanie którego ja jeszcze nie znalazłem. Outka mam zaledwie kilka dni wiec jeśli pytanie nie na miejscu to wybaczcie.

m..m - 29-04-2009, 20:49

A próbowałeś po wyłączeniu silnika otworzyć i zamknąć drzwi? W niektórych modelach pomaga.
M..M

Anonymous - 29-04-2009, 20:55

A tryb skandynawski?
zbyszko_orzech - 29-04-2009, 21:11

bartek2800 napisał/a:
A tryb skandynawski?
a co to???
Hiszpan - 29-04-2009, 21:16

Poczytaj np.ten temat ;)
zbyszko_orzech - 29-04-2009, 21:39

Hiszpan napisał/a:
Poczytaj np.ten temat ;)

pocztyałem poczytałem i z tego co zrozumiałem ten tryb skandynawski jest albo go nie ma fabrycznie lub ustawia to serwis - tak? Ja mam tą specjalna wersje intense + SE 2008 model 2009 i ten tryb nie działa u mnie ( chyba ). Co mam zrobic? Podjechać do serwisu? Powini mi to zrobic gratis ( ktoś to robil w Satall Łódź?)? ( samochód kupiłem u dilera w innym mieście niż bedzie serwisowany )

Hiszpan - 29-04-2009, 22:26

zbyszko_orzech napisał/a:
...ustawia to serwis - tak?
Tak - włącza lub wyłącza po podłączeniu urządzenia diagnostycznego - bodajże. :wink:
Najlepiej poprosić w serwisie o włączenie trybu skandynawskiego przy okazji przeglądu.
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie panowie włączyli mi to za friko, ktoś inny pisał, że coś tam płacił - nie ma reguły. 8)

OutekII - 30-04-2009, 07:33

zbyszko_orzech napisał/a:
Hiszpan napisał/a:
Poczytaj np.ten temat ;)

pocztyałem poczytałem i z tego co zrozumiałem ten tryb skandynawski jest albo go nie ma fabrycznie lub ustawia to serwis - tak? Ja mam tą specjalna wersje intense + SE 2008 model 2009 i ten tryb nie działa u mnie ( chyba ). Co mam zrobic? Podjechać do serwisu? Powini mi to zrobic gratis ( ktoś to robil w Satall Łódź?)? ( samochód kupiłem u dilera w innym mieście niż bedzie serwisowany )

A ja mam właśnie tryb skandynawski i mnie to denerwuje. Wolałbym sam mieć możliwość włączenia lub wyłączenia świateł. Jest to niezależne od wersji, bo ja mam Invite.
Pzdr.

m..m - 30-04-2009, 10:02

A ja sprawdziłem u siebie.
W pozycji ON po zgaszeniu silnika światła owszem palą się nadal, ale wystarczy otworzyć drzwi, by po trzech sekundach zgasły. Zapalą się po ponownym włączeniu silnika
M..M

Hiszpan - 07-05-2009, 23:01

Panowie, wybaczcie, ale przerwę tą debatę o wszystkim. ;)
Nie dlatego, że jestem złośliwy, ale dlatego, że ktoś, kto popatrzy na temat "światła" znajdzie w środku dyskusję na temat kluczyków i BT :doubt:

[ Dodano: 07-05-2009, 23:36 ]
Z dyskusji na temat kluczyka zrobiłem osobny temat. ;)
Pozdrawiam