Początkujący - pytanie o światła |
Autor |
Wiadomość |
zbyszko_orzech
Forumowicz

Auto: Outlander Intense+ SE
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-04-2009, 20:36 Początkujący - pytanie o światła
|
|
|
Witam
Mam takie pytanie w związku z tym, że w naszym kraju trzeba jeździć na światłach cały dzień. Czy jest jakaś funkcja, która włącza światła do jazdy dziennej razem z odpaleniem silnika a gdy zgaszę silnik światła się wyłączają? Kombinowałem i nic np. wyłączam silnik i światła po zgaszeniu silnika nadal świecą Już myślałem o tym żeby zastawić czujnik zmierzchu Ale może jest jakieś inne rozwiązanie którego ja jeszcze nie znalazłem. Outka mam zaledwie kilka dni wiec jeśli pytanie nie na miejscu to wybaczcie. |
|
|
|
 |
m..m
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 Int+
|
Wysłany: 29-04-2009, 20:49
|
|
|
A próbowałeś po wyłączeniu silnika otworzyć i zamknąć drzwi? W niektórych modelach pomaga.
M..M |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-04-2009, 20:55
|
|
|
A tryb skandynawski? |
|
|
|
 |
zbyszko_orzech
Forumowicz

|
Wysłany: 29-04-2009, 21:11
|
|
|
bartek2800 napisał/a: | A tryb skandynawski? | a co to??? |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 29-04-2009, 21:16
|
|
|
Poczytaj np.ten temat |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
zbyszko_orzech
Forumowicz

|
Wysłany: 29-04-2009, 21:39
|
|
|
pocztyałem poczytałem i z tego co zrozumiałem ten tryb skandynawski jest albo go nie ma fabrycznie lub ustawia to serwis - tak? Ja mam tą specjalna wersje intense + SE 2008 model 2009 i ten tryb nie działa u mnie ( chyba ). Co mam zrobic? Podjechać do serwisu? Powini mi to zrobic gratis ( ktoś to robil w Satall Łódź?)? ( samochód kupiłem u dilera w innym mieście niż bedzie serwisowany ) |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-04-2009, 22:26
|
|
|
zbyszko_orzech napisał/a: | ...ustawia to serwis - tak? | Tak - włącza lub wyłącza po podłączeniu urządzenia diagnostycznego - bodajże.
Najlepiej poprosić w serwisie o włączenie trybu skandynawskiego przy okazji przeglądu.
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie panowie włączyli mi to za friko, ktoś inny pisał, że coś tam płacił - nie ma reguły. |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
OutekII
Forumowicz
Auto: Outlander Invite
|
Wysłany: 30-04-2009, 07:33
|
|
|
zbyszko_orzech napisał/a: |
pocztyałem poczytałem i z tego co zrozumiałem ten tryb skandynawski jest albo go nie ma fabrycznie lub ustawia to serwis - tak? Ja mam tą specjalna wersje intense + SE 2008 model 2009 i ten tryb nie działa u mnie ( chyba ). Co mam zrobic? Podjechać do serwisu? Powini mi to zrobic gratis ( ktoś to robil w Satall Łódź?)? ( samochód kupiłem u dilera w innym mieście niż bedzie serwisowany ) |
A ja mam właśnie tryb skandynawski i mnie to denerwuje. Wolałbym sam mieć możliwość włączenia lub wyłączenia świateł. Jest to niezależne od wersji, bo ja mam Invite.
Pzdr. |
|
|
|
 |
m..m
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 Int+
|
Wysłany: 30-04-2009, 10:02
|
|
|
A ja sprawdziłem u siebie.
W pozycji ON po zgaszeniu silnika światła owszem palą się nadal, ale wystarczy otworzyć drzwi, by po trzech sekundach zgasły. Zapalą się po ponownym włączeniu silnika
M..M |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-05-2009, 23:01
|
|
|
Panowie, wybaczcie, ale przerwę tą debatę o wszystkim.
Nie dlatego, że jestem złośliwy, ale dlatego, że ktoś, kto popatrzy na temat "światła" znajdzie w środku dyskusję na temat kluczyków i BT
[ Dodano: 07-05-2009, 23:36 ]
Z dyskusji na temat kluczyka zrobiłem osobny temat.
Pozdrawiam |
 |
|
|
|
 |
|