To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Autozamykanie zamkow uzaleznione od predkosci??

dab - 13-05-2009, 22:27
Temat postu: [II 2.0 DID] Autozamykanie zamkow uzaleznione od predkosci??
Witam,
mam fabrycznie wgrany soft na autozamykanie zamkow drzwi w chwile po wlozeniu kluczyka do stacyjki - jest to o tyle niebezpieczne, ze przy wyjsciu z samochodu mozna go bardzo latwo zarzasnac w samochodzie.
Mam pytanie czy mozna zmienic to aby autozamykanie uruchomialo sie jedynie w chwili osiagniecia przez samochod pewbnej predkosci (5 lub 10km/h)?

Hiszpan - 14-05-2009, 00:00

Ooo, to coś nowego. Niestety nie mam pojęcia i podejrzewam, że najlepszą odpowiedź uzyskasz w serwisie.
karol_alasz - 14-05-2009, 12:11

No ale tak już sobie polemizując-teoretyzując to powinno dać radę,bo np lusterka rozkładają sie automatycznie po 30km/h czyli jakiś prędkościowy algorytm w kompie zaszyty jest... ALe to rzczywiście niezła mina to zamykanie na postoju-ja się cieszę ,że właśnie jak spróbuję zamknąć samochód z kluczykiem w środku to niedyrydy... 8)
Grześku - 14-05-2009, 14:27

dab napisał/a:
mam fabrycznie wgrany soft na autozamykanie zamkow drzwi w chwile po wlozeniu kluczyka do stacyjki

coś takiego miałem w Carismie, drzwi zamykały się 5 sek po przekręceniu kluczyka w stacyjce.
W Outku tego nie mam, albo nie mam włączonego. Ale po Twoim poście podjadę do serwisu, jak się da to się włączy 8)

clahaux - 14-05-2009, 16:01
Temat postu: Re: Autozamykanie zamkow uzaleznione od predkosci??
dab napisał/a:
... w chwile po wlozeniu kluczyka do stacyjki - jest to o tyle niebezpieczne, ze przy wyjsciu z samochodu mozna go bardzo latwo zarzasnac w samochodzie.(...)

Instrukcja obsługi mówi, że nie wolno wychodzić z samochodu, gdy kluczyki są w stacyjce :)

dab - 14-05-2009, 17:58
Temat postu: Re: Autozamykanie zamkow uzaleznione od predkosci??
clahaux napisał/a:
dab napisał/a:
... w chwile po wlozeniu kluczyka do stacyjki - jest to o tyle niebezpieczne, ze przy wyjsciu z samochodu mozna go bardzo latwo zarzasnac w samochodzie.(...)

Instrukcja obsługi mówi, że nie wolno wychodzić z samochodu, gdy kluczyki są w stacyjce :)

...tak, dlatego wiec od razue w takiej sytuacji odcina sie kierowce od samochodu :twisted: rewelka i jakze pomyslowe :mrgreen:

tomekrvf - 14-05-2009, 18:19

dab napisał/a:
mam fabrycznie wgrany soft na autozamykanie zamkow drzwi w chwile po wlozeniu kluczyka do stacyjki - jest to o tyle niebezpieczne, ze przy wyjsciu z samochodu mozna go bardzo latwo zarzasnac w samochodzie.

To jest funkcja alarmu który masz dołożony do samochodu. Zapewne można to wyłączyć.
Oprogramowanie samochodu nie posiada funkcji blokowania zamków po włączeniu zapłonu lub po osiągnięciu pewnej prędkości.

Hiszpan - 14-05-2009, 18:48

tomekrvf napisał/a:
Oprogramowanie samochodu nie posiada funkcji blokowania zamków po włączeniu zapłonu lub po osiągnięciu pewnej prędkości.
Aaa, no to waszystko jasne - dlatego o tym nie wiedziałem. ;)

tomekrvf :thumbright:

Grześku - 14-05-2009, 19:57

Grześku napisał/a:
jak się da to się włączy 8)

tomekrvf napisał/a:
Oprogramowanie samochodu nie posiada funkcji blokowania zamków

no i pozamiatane :|
:D