[II 2.0 DID] Autozamykanie zamkow uzaleznione od predkosci?? |
Autor |
Wiadomość |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 13-05-2009, 22:27 [II 2.0 DID] Autozamykanie zamkow uzaleznione od predkosci??
|
|
|
Witam,
mam fabrycznie wgrany soft na autozamykanie zamkow drzwi w chwile po wlozeniu kluczyka do stacyjki - jest to o tyle niebezpieczne, ze przy wyjsciu z samochodu mozna go bardzo latwo zarzasnac w samochodzie.
Mam pytanie czy mozna zmienic to aby autozamykanie uruchomialo sie jedynie w chwili osiagniecia przez samochod pewbnej predkosci (5 lub 10km/h)? |
_________________ Pozdrawiam
dab
 |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 14-05-2009, 00:00
|
|
|
Ooo, to coś nowego. Niestety nie mam pojęcia i podejrzewam, że najlepszą odpowiedź uzyskasz w serwisie. |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 14-05-2009, 12:11
|
|
|
No ale tak już sobie polemizując-teoretyzując to powinno dać radę,bo np lusterka rozkładają sie automatycznie po 30km/h czyli jakiś prędkościowy algorytm w kompie zaszyty jest... ALe to rzczywiście niezła mina to zamykanie na postoju-ja się cieszę ,że właśnie jak spróbuję zamknąć samochód z kluczykiem w środku to niedyrydy... |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 14-05-2009, 14:27
|
|
|
dab napisał/a: | mam fabrycznie wgrany soft na autozamykanie zamkow drzwi w chwile po wlozeniu kluczyka do stacyjki |
coś takiego miałem w Carismie, drzwi zamykały się 5 sek po przekręceniu kluczyka w stacyjce.
W Outku tego nie mam, albo nie mam włączonego. Ale po Twoim poście podjadę do serwisu, jak się da to się włączy |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
clahaux
Nowy Forumowicz

Auto: Intense+ 2.0 DiD 2008
|
Wysłany: 14-05-2009, 16:01 Re: Autozamykanie zamkow uzaleznione od predkosci??
|
|
|
dab napisał/a: | ... w chwile po wlozeniu kluczyka do stacyjki - jest to o tyle niebezpieczne, ze przy wyjsciu z samochodu mozna go bardzo latwo zarzasnac w samochodzie.(...) |
Instrukcja obsługi mówi, że nie wolno wychodzić z samochodu, gdy kluczyki są w stacyjce |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 14-05-2009, 17:58 Re: Autozamykanie zamkow uzaleznione od predkosci??
|
|
|
clahaux napisał/a: | dab napisał/a: | ... w chwile po wlozeniu kluczyka do stacyjki - jest to o tyle niebezpieczne, ze przy wyjsciu z samochodu mozna go bardzo latwo zarzasnac w samochodzie.(...) |
Instrukcja obsługi mówi, że nie wolno wychodzić z samochodu, gdy kluczyki są w stacyjce |
...tak, dlatego wiec od razue w takiej sytuacji odcina sie kierowce od samochodu rewelka i jakze pomyslowe |
_________________ Pozdrawiam
dab
 |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 14-05-2009, 18:19
|
|
|
dab napisał/a: | mam fabrycznie wgrany soft na autozamykanie zamkow drzwi w chwile po wlozeniu kluczyka do stacyjki - jest to o tyle niebezpieczne, ze przy wyjsciu z samochodu mozna go bardzo latwo zarzasnac w samochodzie. |
To jest funkcja alarmu który masz dołożony do samochodu. Zapewne można to wyłączyć.
Oprogramowanie samochodu nie posiada funkcji blokowania zamków po włączeniu zapłonu lub po osiągnięciu pewnej prędkości. |
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 14-05-2009, 18:48
|
|
|
tomekrvf napisał/a: | Oprogramowanie samochodu nie posiada funkcji blokowania zamków po włączeniu zapłonu lub po osiągnięciu pewnej prędkości. | Aaa, no to waszystko jasne - dlatego o tym nie wiedziałem.
tomekrvf |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 14-05-2009, 19:57
|
|
|
Grześku napisał/a: | jak się da to się włączy |
tomekrvf napisał/a: | Oprogramowanie samochodu nie posiada funkcji blokowania zamków |
no i pozamiatane
|
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
|