To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Trzeci rząd siedzeń.

Lala - 28-07-2009, 20:58
Temat postu: Trzeci rząd siedzeń.
Cześc!!!Moje pytanie brzmi jak zdemontowac trzeci rząd siedzeń w longu.Wybieram się na wczasy siedzenia mi są zbędne,a przestrzeń bagażowa mi się przyda.Prubowałem już różnych sposobów,al klops.Pewnikem jest na to jakiś knif,ale ja do niego nie doszedłem.
emka - 29-07-2009, 09:34

Cześć,
Tak, jest knif... Walczyłem ostatnio... ;-)

O ile pamiętam nie rozkładasz takiej podpórki z rurki (jest na wierzchu jak siedzenie jest złożone we wnęce) tylko rozkładasz (obracasz) siedzenie do przodu bez jej rozkładania w dół. Innymi słowy mocowania siedzenia na tej rurce NIE POWINNY wejść w mocowania w podłodze, spodnia przednia częśc siedzenia po prostu ląduje na podłodze. Nie rozkładasz oparcia.

W tej pozycji sciągasz plasticzki po bokach (te z zameczkami lock - unlock) i ciągniesz siedzenie do tyłu, równomiernie z obu stron aby nie wyrwać go razem z mocowaniami ;-) .

Wot i tiechnika ;-) Daj znać czy poszło.

Pozdr,

Kozini - 31-07-2009, 23:15

Święta prawda! To samo zrobilem ostatnio w moim Misiaku. Trzeba przyznać, że we wnękę po trzecim rzędzie siedzeń sporo się mieści :)
watcher79 - 03-08-2009, 18:00

Czołem
Wszystko masz opisane w instrukcji obsługi. Jeżeli nie posiadasz wersji papierowej to można znaleźć na forum: http://forum.mitsumaniaki...strukcja+pajero

Kilka zrzutów na szybko: