[02-06]Lancer CS0 - Gryzonie przegryzły wężyk
witpry - 10-08-2009, 18:05 Temat postu: Gryzonie przegryzły wężyk Witam wszystkich
Dzisiaj pod maską zauważyłem ze jakieś zwierzątka przegryzły gumowy wężyk w górnej części silnika (nie mam pojęcia do czego on służy) Wchodzi on w skład trzech wężyków z oznaczeniem w różnych kolorach. Jeden ma czerwone kreski, drugi niebieskie a trzeci (przegryziony) żółte. Silnik pracuje bez zastrzeżeń a uszkodzenie chyba nie jest nowe ale wcześniej tego nie zauważyłem. Na wiosnę jakieś "gady" przegryzły mi wężyk od spryskiwacza i zesztukowałem to wężykiem przezroczystym ale nie wiem czy w tym przypadku jest to możliwe (dopuszczalne). Ile kosztuje taki wężyk w ASO i poza ASO i do czego on służy.
Wszystko widoczne jest na zdjęciach
Proszę o pomoc
Adaho_krak - 10-08-2009, 18:17
To są wężyki od podciśnienia, wystarczy założyć jakikolwiek inny i bedzie OK.
witpry - 10-08-2009, 18:35 Temat postu: Dzięki Problem jest jednak taki że to jest auto na gwarancji więc wolałbym założyć oryginalny żeby jej nie stracić.
Adaho_krak - 10-08-2009, 18:55
Myśle że koszt wężyka nawet w ASO nie powinien powalić na kolana.
tomekrvf - 10-08-2009, 19:52
witpry napisał/a: | Problem jest jednak taki że to jest auto na gwarancji więc wolałbym założyć oryginalny żeby jej nie stracić |
Przez kawałek wężyka nikt Ci gwarancji nie zabierze.
Te wężyki kupuje się na 2-metrowe odcinki. Poniżej tabela doboru:
witpry - 10-08-2009, 20:14
Czy te wężyki są uniwersalne dla przemysłu samochodowego czyli w każdym sklepie samochodowym czy oznaczenia z tej tabelki dotyczą tylko Mitsubishi, czy też tylko Japończyków?
Innymi słowy gdzie się je kupuje?
tomekrvf - 11-08-2009, 16:15
witpry, te z tabeli tylko w ASO.
|
|
|