To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Czynności po zakupie Pajero

kmortel - 17-08-2009, 22:46
Temat postu: Czynności po zakupie Pajero
Witam wszystkich. NIedawno kupiłem Pajero 97r 2,8TD 5d ze skrzynia SS. Mam pytanie odnośnie przygotowania auta, czyli wymiana olejów, płynów itp. Czy ktoś posiada może instrukcje obsługi w/w modelu. Olej w silniku wiadomo że musze zmienić, nie wiem jak jest z olejem przekładnowym i jaki jest zalecany. Czy należy też skontrolować łańcuch rozrządu a w szczególności "łyżwy". Może coś jeszcze potrzeba wymienić, skontrolować. No i jeszcze jedna sprawa. Jak kupowałem to kontrolka pomarańczowa od załączenia blokady przedniego mostu paliła się, a w tej chwili miga jakby nie chciała się załączyć. I jeszcze jedno pytanie, może zna ktoś z okolić białegostoku dobrego mechanika który mógły przejżec autko?
Faraonix - 18-08-2009, 00:52

na forum jest instrukcja po polsku do pajero I, do II nie widzialem, zreszta w polsce nie bylo chyba wersji 2.8TD, w wiekszosci to import z zagranicy, w duzej mierze anglii i japonii + przekladka. Do II instrukcje mozna znalesc po angielsku, niemiecku, japonsku. Ja mam w formie ksiazkowej angielska wersje

Tutaj jest instrukcja do pajero IO (nawet nie wiedzialem ze takowe jest)
http://www.sendspace.com/file/vk7fg7

chyba tej instrukcji nie ma na forum wiec mozna ja dodac - moze sie komus przyda