|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czynności po zakupie Pajero |
Autor |
Wiadomość |
kmortel
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 97 2,8TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-08-2009, 22:46 Czynności po zakupie Pajero
|
|
|
Witam wszystkich. NIedawno kupiłem Pajero 97r 2,8TD 5d ze skrzynia SS. Mam pytanie odnośnie przygotowania auta, czyli wymiana olejów, płynów itp. Czy ktoś posiada może instrukcje obsługi w/w modelu. Olej w silniku wiadomo że musze zmienić, nie wiem jak jest z olejem przekładnowym i jaki jest zalecany. Czy należy też skontrolować łańcuch rozrządu a w szczególności "łyżwy". Może coś jeszcze potrzeba wymienić, skontrolować. No i jeszcze jedna sprawa. Jak kupowałem to kontrolka pomarańczowa od załączenia blokady przedniego mostu paliła się, a w tej chwili miga jakby nie chciała się załączyć. I jeszcze jedno pytanie, może zna ktoś z okolić białegostoku dobrego mechanika który mógły przejżec autko? |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Pomógł: 22 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 770 Skąd: Śląskie
|
Wysłany: 18-08-2009, 00:52
|
|
|
na forum jest instrukcja po polsku do pajero I, do II nie widzialem, zreszta w polsce nie bylo chyba wersji 2.8TD, w wiekszosci to import z zagranicy, w duzej mierze anglii i japonii + przekladka. Do II instrukcje mozna znalesc po angielsku, niemiecku, japonsku. Ja mam w formie ksiazkowej angielska wersje
Tutaj jest instrukcja do pajero IO (nawet nie wiedzialem ze takowe jest)
http://www.sendspace.com/file/vk7fg7
chyba tej instrukcji nie ma na forum wiec mozna ja dodac - moze sie komus przyda |
|
|
|
 |
|
|