Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0] Montaż głośników wysokotonowych
gumon - 10-10-2009, 15:09 Temat postu: [I 2.0] Montaż głośników wysokotonowych Witam
Mam pytanie. Czy montując głośniki wysokotonowe hertz muszę je montować przez zwrotnice? Zauważyłem, że do ich podłączenia fabrycznie są już wyprowadzone kable. W sklepie stwierdzili, że skoro są już kable i podłączone fabrycznie czery głośniki to nie ma potrzeby używania zwrotnicy (gdzieś już jest zamontowana w aucie). Jednak wole się upewnić. I jeszcze jedno pytanie. Czy żeby zamontować je w słupkach, tam gdzie są maskownice, muszę wiercić otwory, czy też jest jakiś inny sposób żeby je zamontować.
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Dora - 10-10-2009, 17:05
Radzę nowe przewody od zwrotnicy do głośników nisko i wysokotonowych.
morisek - 12-10-2009, 15:25
Niedlugo w sklepach beda mowic ze wogole kabli nie trzeba do montowania glosnikow otoz:
- W moim outku jest radyjko alpine z navi i kazde pasmo wychodzi z radia osobno napisz najpierw jakie masz radio i czy montujesz zestaw Hertz czy same gwizdki na slupki i czy bedziesz wstwawial wzmacniacz czy tylko z radyjka chcesz puscic dzwiek ??
- jezeli nie masz pojecia o car audio chociaz najmniejszego to lepiej podjedz do kogos kto sie tym zajmuje niech zamontuje i w radiu poustawia wszystkie parametry
- gwizdki w slupkach montowalem klejem montazowym
gumon - 12-10-2009, 20:36
Radio mam firmowe mitsubishi zamontowałem już te głośniki tzw gwizdki i użyłem dołączonych do zestawu zwrotnic/filtrów (super się ułożyły). Nie mam zamiaru montować wzmacniacza. Dzięki za podpowiedz z klejem.
|
|
|