Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:04 |
[I 2.0] Montaż głośników wysokotonowych |
Autor |
Wiadomość |
gumon
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander I
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-10-2009, 15:09 [I 2.0] Montaż głośników wysokotonowych
|
|
|
Witam
Mam pytanie. Czy montując głośniki wysokotonowe hertz muszę je montować przez zwrotnice? Zauważyłem, że do ich podłączenia fabrycznie są już wyprowadzone kable. W sklepie stwierdzili, że skoro są już kable i podłączone fabrycznie czery głośniki to nie ma potrzeby używania zwrotnicy (gdzieś już jest zamontowana w aucie). Jednak wole się upewnić. I jeszcze jedno pytanie. Czy żeby zamontować je w słupkach, tam gdzie są maskownice, muszę wiercić otwory, czy też jest jakiś inny sposób żeby je zamontować.
Z góry dzięki za podpowiedzi. |
_________________ gumon |
Ostatnio zmieniony przez gumon 10-10-2009, 17:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Dora
Mitsumaniak
Auto: holenderski japończyk
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Wrz 2009 Posty: 100 Skąd: Mazowieckie
|
Wysłany: 10-10-2009, 17:05
|
|
|
Radzę nowe przewody od zwrotnicy do głośników nisko i wysokotonowych. |
|
|
|
 |
morisek
Nowy Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0 TURBO
|
Wysłany: 12-10-2009, 15:25
|
|
|
Niedlugo w sklepach beda mowic ze wogole kabli nie trzeba do montowania glosnikow otoz:
- W moim outku jest radyjko alpine z navi i kazde pasmo wychodzi z radia osobno napisz najpierw jakie masz radio i czy montujesz zestaw Hertz czy same gwizdki na slupki i czy bedziesz wstwawial wzmacniacz czy tylko z radyjka chcesz puscic dzwiek ??
- jezeli nie masz pojecia o car audio chociaz najmniejszego to lepiej podjedz do kogos kto sie tym zajmuje niech zamontuje i w radiu poustawia wszystkie parametry
- gwizdki w slupkach montowalem klejem montazowym |
|
|
|
 |
gumon
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander I
|
Wysłany: 12-10-2009, 20:36
|
|
|
Radio mam firmowe mitsubishi zamontowałem już te głośniki tzw gwizdki i użyłem dołączonych do zestawu zwrotnic/filtrów (super się ułożyły). Nie mam zamiaru montować wzmacniacza. Dzięki za podpowiedz z klejem. |
_________________ gumon |
|
|
|
 |
|