Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:04
[I 2.0] Montaż głośników wysokotonowych
Autor Wiadomość
gumon 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander I
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-10-2009, 15:09   [I 2.0] Montaż głośników wysokotonowych

Witam
Mam pytanie. Czy montując głośniki wysokotonowe hertz muszę je montować przez zwrotnice? Zauważyłem, że do ich podłączenia fabrycznie są już wyprowadzone kable. W sklepie stwierdzili, że skoro są już kable i podłączone fabrycznie czery głośniki to nie ma potrzeby używania zwrotnicy (gdzieś już jest zamontowana w aucie). Jednak wole się upewnić. I jeszcze jedno pytanie. Czy żeby zamontować je w słupkach, tam gdzie są maskownice, muszę wiercić otwory, czy też jest jakiś inny sposób żeby je zamontować.
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez gumon 10-10-2009, 17:19, w całości zmieniany 1 raz  

Dora 
Mitsumaniak

Auto: holenderski japończyk
Wysłany: 10-10-2009, 17:05   

Radzę nowe przewody od zwrotnicy do głośników nisko i wysokotonowych.

morisek 
Nowy Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0 TURBO
Wysłany: 12-10-2009, 15:25   

Niedlugo w sklepach beda mowic ze wogole kabli nie trzeba do montowania glosnikow otoz:
- W moim outku jest radyjko alpine z navi i kazde pasmo wychodzi z radia osobno napisz najpierw jakie masz radio i czy montujesz zestaw Hertz czy same gwizdki na slupki i czy bedziesz wstwawial wzmacniacz czy tylko z radyjka chcesz puscic dzwiek ??
- jezeli nie masz pojecia o car audio chociaz najmniejszego to lepiej podjedz do kogos kto sie tym zajmuje niech zamontuje i w radiu poustawia wszystkie parametry
- gwizdki w slupkach montowalem klejem montazowym

gumon 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander I
Wysłany: 12-10-2009, 20:36   

Radio mam firmowe mitsubishi zamontowałem już te głośniki tzw gwizdki i użyłem dołączonych do zestawu zwrotnic/filtrów (super się ułożyły). Nie mam zamiaru montować wzmacniacza. Dzięki za podpowiedz z klejem.

Odpowiedz do tematu