[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] Demontaż wtryskiwacza paliwa
szatan666 - 21-10-2009, 12:55 Temat postu: [EA2A/W 2.0] Demontaż wtryskiwacza paliwa Witam , nie działa mi jeden wtryskiwacz i musze go wyciagnac ale....
Czy wpierw nie odciąc pompy paliwa zeby nie było cisnienia w przewodach ? gdzie jest bezpiecznik od pompy ? nie chciałbym zeby mi trysło benzyną w oczy
Czy wtryskiwacz jest włozony na wcisk ? i mam go wyciągac na chama ?
Ogolnie jezdze na gazie ale wnerwia mnie jak telepie mi silnikiem zanim sie przelaczy na gaz
Owczar - 21-10-2009, 14:08
Nie wiem jak go wyjąć, ale pompy nie musisz odłączać. Na wyłączonym zapłonie ona nie działa, ale ciśnienie w listwie będzie. Nie wiem czy jest na to sposób, ja w lancerze delikatnie odkręciłem przewód paliwowy i spuściłem paliwo. Odkręć wcześniej korek od zbiornika, bo ciśnienie może wypychać paliwo...
Anonymous - 21-10-2009, 20:30
Nie mam teraz dostępu do manuala, ale myślę że tam powinno coś być na ten temat.
>>>MANUAL<<< do pobrania.
robertdg - 21-10-2009, 22:08
szatan666, wg Manuala wykrecasz listwe wtryskowa (jest przykrecona na 2 sruby), odpinasz wszystkie polaczenia (przewody, podcisnienia itp) i wyciagasz listwe wtryskowa z wtryskami, ktore beda wychodzic troszke oporowo bo sa osadzone na uszczelniaczach, ktorych nie mozesz uszkodzic, jak wyciagniesz wtrysk musisz go traktowac delikatnie, nie mozesz nim rzucac, upuscic go bo sie zepsuje.
[ Dodano: 21-10-2009, 22:12 ]
Instrukcja w Manualu plik 13.pdf strona od 93 do 97
swinks_UK - 22-10-2009, 19:33
Spuścić ciśnienie na szynie paliwowej nałatwiej jest następująco:
- odpiąć kostkę zasilania z pompy paliwa (pod siedzeniem tylnym pasażera)
- zakręcić zapłonem i odpalić, aż zgaśnie, potem powtórzyć rozruch kilka razy.
szatan666 - 22-10-2009, 20:17
Ok wszystko zrobione i działa, nic nie odpinałem , powoli odkreciłem kabel od paliwa , troche pociekło i tyle , , wszystkie wtryskiwacze juz działają , Misiek smiga jak nowy.
Dzieki za manuala bo miałem jakiegos innego , mniej bogatego w szczegóły
|
|
|