To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Bluetooth i windows 98

A - 04-11-2009, 19:48
Temat postu: Bluetooth i windows 98
Witam, może ktoś z Forumowiczów jeszcze pamięta coś o tym archaicznym systemie... Klientka ma windows 98 se i kupiła sobie bluetooth teoretycznie ze wsparciem dla win98. Zainstalowaliśmy sterowniki z płyty ...i nie działa. Sterowniki i urządzenie bt w managerze urządzeń jest ale program go nie widzi. Potrzebne są jeszcze stery do "composite usb device"... wygooglałem, że są zawarte w sp2, zainstalowałem to cudo. Niestety sterów jak nie było tak nie ma :] kończą mi się pomysły a klientce miejsce na karcie w telefonie i męczy żeby jej zgrać zdjęcia :D

(chodzi o stworzenie jej możliwości zgrywania samemu na jej systemie, a nie o zgranie gdzie indziej i przyniesienie na pendrive ;] )

lukaszpl - 06-11-2009, 14:55

Jakimś i na pewno prostszym od zabawy z bluetooth'em rozwiązaniem będzie czytnik kart pamięci i odpowiedni adapter ...

Zgrywanie dużej ilości danych przez bluetooth też nie wygląda zbytnio różowo, transfer raczej kiepski w porównaniu do kopiowania z karty.

Jeżeli chodzi o rozwiązanie problemu, to musisz sprawdzić w menadżerze urządzeń jaki jest identyfikator urządzenia, będzie to podane w postaci mniej więcej
USB\VID_2478&PID_2088\ ... reszta nie istotna
chodzi głównie o to co jest przy VID i PID, to jest przykładowy identyfikator dla adaptera USB->COM, jeżeli będzie znany identyfikator wtedy postaram się pomóc.
Tak jak w tym temacie http://www.elektroda.pl/r...c.php?t=1365968