|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Bluetooth i windows 98 |
Autor |
Wiadomość |
A
Mitsumaniak
Auto: Yaris d-4d
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-11-2009, 19:48 Bluetooth i windows 98
|
|
|
Witam, może ktoś z Forumowiczów jeszcze pamięta coś o tym archaicznym systemie... Klientka ma windows 98 se i kupiła sobie bluetooth teoretycznie ze wsparciem dla win98. Zainstalowaliśmy sterowniki z płyty ...i nie działa. Sterowniki i urządzenie bt w managerze urządzeń jest ale program go nie widzi. Potrzebne są jeszcze stery do "composite usb device"... wygooglałem, że są zawarte w sp2, zainstalowałem to cudo. Niestety sterów jak nie było tak nie ma :] kończą mi się pomysły a klientce miejsce na karcie w telefonie i męczy żeby jej zgrać zdjęcia
(chodzi o stworzenie jej możliwości zgrywania samemu na jej systemie, a nie o zgranie gdzie indziej i przyniesienie na pendrive ;] ) |
_________________ Wcześniej: Galant 95 1.8 GLi. |
|
|
|
 |
lukaszpl
Mitsumaniak ..::Grim Reaper::..

Auto: Carisma GDI LX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-11-2009, 14:55
|
|
|
Jakimś i na pewno prostszym od zabawy z bluetooth'em rozwiązaniem będzie czytnik kart pamięci i odpowiedni adapter ...
Zgrywanie dużej ilości danych przez bluetooth też nie wygląda zbytnio różowo, transfer raczej kiepski w porównaniu do kopiowania z karty.
Jeżeli chodzi o rozwiązanie problemu, to musisz sprawdzić w menadżerze urządzeń jaki jest identyfikator urządzenia, będzie to podane w postaci mniej więcej
USB\VID_2478&PID_2088\ ... reszta nie istotna
chodzi głównie o to co jest przy VID i PID, to jest przykładowy identyfikator dla adaptera USB->COM, jeżeli będzie znany identyfikator wtedy postaram się pomóc.
Tak jak w tym temacie http://www.elektroda.pl/r...c.php?t=1365968 |
_________________ Carisma GDI LX '98 125KM - srebrna strzała
Colt GLXi 1.6 16V '95 113KM - biały miś R.I.P.
 |
|
|
|
 |
|
|