L200 Techniczne do 2005r. - Filtr oleju, filtr paliwa i L200 z 01r.
pawelm157 - 18-12-2009, 13:17 Temat postu: Filtr oleju, filtr paliwa i L200 z 01r. Na pierwszy rzut oka dostęp do tych filtrów jest praktycznie niemożliwy bez odkręcenia gratów które stoj± na drodze np. intercoolera co czyni że podstawowe czynno¶ci obsługowe tego pojazdu s± wyj±dkowo upierdliwe i czasochłonne. Czy jest jaki¶ sposób na wymiane tych filtrów bez rozbierania "połowy silnika"???
gapart - 27-12-2009, 15:55
witam dostęp jest super . dot wszystkich filtrów oprócz pyłkowego a osłonę odkręcasz tylko do wymiany oleju natomiast intercooler do wymiany ¶wiec żarowych
(przepraszam za modyfikacje stylistyczne/ortograficzne- teraz przekaz jest zdecydowanie bardziej zrozumiały- pozdrawiam MOD)
Art-200 - 26-01-2010, 20:18
Witam swiece żarowe wymieniasz na mięko w 2.5TD bez zwalanie intercolera bo po co go ruszać wymiana 15 min sam robiłem polecam denso dobra cena i dobre swiece co do oleju to namięko zdejmujesz filtr i przykrecasz nowy wystarczy trochę sprytu i odpowiedni uchwyt łańcuchowy do zdejmowania filtra trochę oleju wykapie ale to piku¶ ;D co do paliwowego to nie wiem bo zmieniał mi warsztat i nie mogłem podpatrzeć a co do filta pyłkowego to ela MK III go nie ma nawet serwisówka o nim nie wspomina.
Pozdrawiam
|
|
|