|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Filtr oleju, filtr paliwa i L200 z 01r. |
Autor |
Wiadomość |
pawelm157
Nowy Forumowicz
Auto: Terrano II
|
Wysłany: 18-12-2009, 13:17 Filtr oleju, filtr paliwa i L200 z 01r.
|
|
|
Na pierwszy rzut oka dostęp do tych filtrów jest praktycznie niemożliwy bez odkręcenia gratów które stoją na drodze np. intercoolera co czyni że podstawowe czynności obsługowe tego pojazdu są wyjądkowo upierdliwe i czasochłonne. Czy jest jakiś sposób na wymiane tych filtrów bez rozbierania "połowy silnika"??? |
|
|
|
 |
gapart
Nowy Forumowicz
Auto: l200
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-12-2009, 15:55
|
|
|
witam dostęp jest super . dot wszystkich filtrów oprócz pyłkowego a osłonę odkręcasz tylko do wymiany oleju natomiast intercooler do wymiany świec żarowych
(przepraszam za modyfikacje stylistyczne/ortograficzne- teraz przekaz jest zdecydowanie bardziej zrozumiały- pozdrawiam MOD) |
Ostatnio zmieniony przez Kibloo 27-12-2009, 20:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Art-200
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi l200
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-01-2010, 20:18
|
|
|
Witam swiece żarowe wymieniasz na mięko w 2.5TD bez zwalanie intercolera bo po co go ruszać wymiana 15 min sam robiłem polecam denso dobra cena i dobre swiece co do oleju to namięko zdejmujesz filtr i przykrecasz nowy wystarczy trochę sprytu i odpowiedni uchwyt łańcuchowy do zdejmowania filtra trochę oleju wykapie ale to pikuś ;D co do paliwowego to nie wiem bo zmieniał mi warsztat i nie mogłem podpatrzeć a co do filta pyłkowego to ela MK III go nie ma nawet serwisówka o nim nie wspomina.
Pozdrawiam |
_________________ Novy MitsuManiak |
|
|
|
 |
|
|