Outlander II GEN Techniczne - Wymiana baterii w pilocie.
KowaliK - 20-12-2009, 14:22 Temat postu: Wymiana baterii w pilocie. Tak jak w temacie, wymieniał już ktoś z forumowiczów baterie w pilocie? Jest coś takiego, że po otworzeniu pilota jest 10 sekund na wymianę, inaczej pilot się rozkoduje? Dodam tylko, że chodzi o pilot od systemu bezkluczykowego (nie pamiętam jak się to fachowo nazywa).
karol_alasz - 20-12-2009, 18:12
Przy rocznym przeglądzie standardowo wymieniają...-a jak nie tzn,że przegląd nie robiony wg listy w książce serwisowej.
tomekrvf - 20-12-2009, 19:04
KowaliK, możesz śmiało wymieniac baterię w karcie KOS. Nic się nie wydarzy nawet jak będzie minutę bez zasilania.
Anonymous - 20-12-2009, 19:08
Witam
napewno się nie rozkoduje
ja miałem 2 karty tylko że z laguny jedna leżała w stoliku bez bateri 2 lata jak założyłem baterie to działała bez problemu
wiem że to nie to samo ale nie powinien się rozkodować
KowaliK - 20-12-2009, 20:27
Dzięki. Teraz jeszcze pytanie, jak się do niej dobrać? Widziałem, że z jednej strony jest podłużna szczelina - podważyć w tamtym miejscu śrubokrętem?
A pytanie nietypowe, bo w poprzednim aucie było 10 sekund na wymianę baterii. Wbrew pozorom nie był to żaden statek kosmiczny a... Opel.
rezon - 20-12-2009, 20:55
KowaliK napisał/a: | jednej strony jest podłużna szczelina - podważyć w tamtym miejscu śrubokrętem? | włóż mały śrubokręt i przekręć. bateryjka CR2032
KowaliK - 30-12-2009, 15:31
Cytat: | Przy rocznym przeglądzie standardowo wymieniają...-a jak nie tzn,że przegląd nie robiony wg listy w książce serwisowej. |
Przerzuciłem całą książkę serwisową i wydruki z prac wykonanych podczas przeglądu i nie znalazłem żadnej wzmianki na ten temat. Zresztą to jest IMO zbyteczne, jeśli auto nie komunikuje problemu z baterią. Żarówki też powinni wymieniać na przeglądzie, mimo że są ok?
Twój Outlander jest świeższy od mojego, więc możliwe że coś się zmieniło, ale wątpię.
Dzięki panowie, bateria wymieniona, wszystko działa jak należy.
karol_alasz - 30-12-2009, 20:39
KowaliK napisał/a: | Przerzuciłem całą książkę serwisową i wydruki z prac wykonanych podczas przeglądu i nie znalazłem żadnej wzmianki na ten temat. Zresztą to jest IMO zbyteczne, jeśli auto nie komunikuje problemu z baterią. Żarówki też powinni wymieniać na przeglądzie, mimo że są ok? |
Spoko,wcale się nie pogniewałem... Co do żaróweczek to nie wiem ale w mojej książce serwisowej przy przeglądzie 20.000KM(lub rocznym jak kto woli) jest pozycja 'wymiana baterii w pilocie' (moge nawet "strzelić" skana ale nie w tej chwiluni bo Outek śpi w garażyku )
KowaliK - 30-12-2009, 21:14
karol_alasz napisał/a: | KowaliK napisał/a: | Przerzuciłem całą książkę serwisową i wydruki z prac wykonanych podczas przeglądu i nie znalazłem żadnej wzmianki na ten temat. Zresztą to jest IMO zbyteczne, jeśli auto nie komunikuje problemu z baterią. Żarówki też powinni wymieniać na przeglądzie, mimo że są ok? |
Spoko,wcale się nie pogniewałem... Co do żaróweczek to nie wiem ale w mojej książce serwisowej przy przeglądzie 20.000KM(lub rocznym jak kto woli) jest pozycja 'wymiana baterii w pilocie' (moge nawet "strzelić" skana ale nie w tej chwiluni bo Outek śpi w garażyku ) |
Śmiało, chętnie zobaczę.
karol_alasz - 06-01-2010, 09:43
KowaliK napisał/a: | karol_alasz napisał/a: | KowaliK napisał/a: | Przerzuciłem całą książkę serwisową i wydruki z prac wykonanych podczas przeglądu i nie znalazłem żadnej wzmianki na ten temat. Zresztą to jest IMO zbyteczne, jeśli auto nie komunikuje problemu z baterią. Żarówki też powinni wymieniać na przeglądzie, mimo że są ok? |
Spoko,wcale się nie pogniewałem... Co do żaróweczek to nie wiem ale w mojej książce serwisowej przy przeglądzie 20.000KM(lub rocznym jak kto woli) jest pozycja 'wymiana baterii w pilocie' (moge nawet "strzelić" skana ale nie w tej chwiluni bo Outek śpi w garażyku ) |
Śmiało, chętnie zobaczę. |
Proszę uprzejmie (punkt4)
Książka serwisowa Outlander
KowaliK - 06-01-2010, 14:34
No proszę, ja mam zupełnie coś innego...
Dzięki.
|
|
|