To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Wymiana baterii w pilocie.

KowaliK - 20-12-2009, 14:22
Temat postu: Wymiana baterii w pilocie.
Tak jak w temacie, wymieniał już ktoś z forumowiczów baterie w pilocie? Jest coś takiego, że po otworzeniu pilota jest 10 sekund na wymianę, inaczej pilot się rozkoduje? Dodam tylko, że chodzi o pilot od systemu bezkluczykowego (nie pamiętam jak się to fachowo nazywa).
karol_alasz - 20-12-2009, 18:12

Przy rocznym przeglądzie standardowo wymieniają...-a jak nie tzn,że przegląd nie robiony wg listy w książce serwisowej.
tomekrvf - 20-12-2009, 19:04

KowaliK, możesz śmiało wymieniac baterię w karcie KOS. Nic się nie wydarzy nawet jak będzie minutę bez zasilania.
Anonymous - 20-12-2009, 19:08

Witam
napewno się nie rozkoduje
ja miałem 2 karty tylko że z laguny jedna leżała w stoliku bez bateri 2 lata jak założyłem baterie to działała bez problemu
wiem że to nie to samo ale nie powinien się rozkodować

KowaliK - 20-12-2009, 20:27

Dzięki. Teraz jeszcze pytanie, jak się do niej dobrać? Widziałem, że z jednej strony jest podłużna szczelina - podważyć w tamtym miejscu śrubokrętem?

A pytanie nietypowe, bo w poprzednim aucie było 10 sekund na wymianę baterii. Wbrew pozorom nie był to żaden statek kosmiczny a... Opel. :D

rezon - 20-12-2009, 20:55

KowaliK napisał/a:
jednej strony jest podłużna szczelina - podważyć w tamtym miejscu śrubokrętem?
włóż mały śrubokręt i przekręć. bateryjka CR2032
KowaliK - 30-12-2009, 15:31

Cytat:
Przy rocznym przeglądzie standardowo wymieniają...-a jak nie tzn,że przegląd nie robiony wg listy w książce serwisowej.

Przerzuciłem całą książkę serwisową i wydruki z prac wykonanych podczas przeglądu i nie znalazłem żadnej wzmianki na ten temat. Zresztą to jest IMO zbyteczne, jeśli auto nie komunikuje problemu z baterią. Żarówki też powinni wymieniać na przeglądzie, mimo że są ok? :wink:

Twój Outlander jest świeższy od mojego, więc możliwe że coś się zmieniło, ale wątpię.

Dzięki panowie, bateria wymieniona, wszystko działa jak należy. :)

karol_alasz - 30-12-2009, 20:39

KowaliK napisał/a:
Przerzuciłem całą książkę serwisową i wydruki z prac wykonanych podczas przeglądu i nie znalazłem żadnej wzmianki na ten temat. Zresztą to jest IMO zbyteczne, jeśli auto nie komunikuje problemu z baterią. Żarówki też powinni wymieniać na przeglądzie, mimo że są ok?

Spoko,wcale się nie pogniewałem... Co do żaróweczek to nie wiem ale w mojej książce serwisowej przy przeglądzie 20.000KM(lub rocznym jak kto woli) jest pozycja 'wymiana baterii w pilocie' (moge nawet "strzelić" skana ale nie w tej chwiluni bo Outek śpi w garażyku 8) )

KowaliK - 30-12-2009, 21:14

karol_alasz napisał/a:
KowaliK napisał/a:
Przerzuciłem całą książkę serwisową i wydruki z prac wykonanych podczas przeglądu i nie znalazłem żadnej wzmianki na ten temat. Zresztą to jest IMO zbyteczne, jeśli auto nie komunikuje problemu z baterią. Żarówki też powinni wymieniać na przeglądzie, mimo że są ok?

Spoko,wcale się nie pogniewałem... Co do żaróweczek to nie wiem ale w mojej książce serwisowej przy przeglądzie 20.000KM(lub rocznym jak kto woli) jest pozycja 'wymiana baterii w pilocie' (moge nawet "strzelić" skana ale nie w tej chwiluni bo Outek śpi w garażyku 8) )

Śmiało, chętnie zobaczę.

karol_alasz - 06-01-2010, 09:43

KowaliK napisał/a:
karol_alasz napisał/a:
KowaliK napisał/a:

Śmiało, chętnie zobaczę.

Proszę uprzejmie :mrgreen: (punkt4)
Książka serwisowa Outlander

KowaliK - 06-01-2010, 14:34

No proszę, ja mam zupełnie coś innego... :-k

Dzięki. :)