Wymiana baterii w pilocie. |
Autor |
Wiadomość |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 20-12-2009, 14:22 Wymiana baterii w pilocie.
|
|
|
Tak jak w temacie, wymieniał już ktoś z forumowiczów baterie w pilocie? Jest coś takiego, że po otworzeniu pilota jest 10 sekund na wymianę, inaczej pilot się rozkoduje? Dodam tylko, że chodzi o pilot od systemu bezkluczykowego (nie pamiętam jak się to fachowo nazywa). |
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 20-12-2009, 18:12
|
|
|
Przy rocznym przeglądzie standardowo wymieniają...-a jak nie tzn,że przegląd nie robiony wg listy w książce serwisowej. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20-12-2009, 19:04
|
|
|
KowaliK, możesz śmiało wymieniac baterię w karcie KOS. Nic się nie wydarzy nawet jak będzie minutę bez zasilania. |
|
 |
FUFAJ [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2009, 19:08
|
|
|
Witam
napewno się nie rozkoduje
ja miałem 2 karty tylko że z laguny jedna leżała w stoliku bez bateri 2 lata jak założyłem baterie to działała bez problemu
wiem że to nie to samo ale nie powinien się rozkodować |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
|
Wysłany: 20-12-2009, 20:27
|
|
|
Dzięki. Teraz jeszcze pytanie, jak się do niej dobrać? Widziałem, że z jednej strony jest podłużna szczelina - podważyć w tamtym miejscu śrubokrętem?
A pytanie nietypowe, bo w poprzednim aucie było 10 sekund na wymianę baterii. Wbrew pozorom nie był to żaden statek kosmiczny a... Opel. |
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 20-12-2009, 20:55
|
|
|
KowaliK napisał/a: | jednej strony jest podłużna szczelina - podważyć w tamtym miejscu śrubokrętem? | włóż mały śrubokręt i przekręć. bateryjka CR2032 |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
|
Wysłany: 30-12-2009, 15:31
|
|
|
Cytat: | Przy rocznym przeglądzie standardowo wymieniają...-a jak nie tzn,że przegląd nie robiony wg listy w książce serwisowej. |
Przerzuciłem całą książkę serwisową i wydruki z prac wykonanych podczas przeglądu i nie znalazłem żadnej wzmianki na ten temat. Zresztą to jest IMO zbyteczne, jeśli auto nie komunikuje problemu z baterią. Żarówki też powinni wymieniać na przeglądzie, mimo że są ok?
Twój Outlander jest świeższy od mojego, więc możliwe że coś się zmieniło, ale wątpię.
Dzięki panowie, bateria wymieniona, wszystko działa jak należy. |
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 30-12-2009, 20:39
|
|
|
KowaliK napisał/a: | Przerzuciłem całą książkę serwisową i wydruki z prac wykonanych podczas przeglądu i nie znalazłem żadnej wzmianki na ten temat. Zresztą to jest IMO zbyteczne, jeśli auto nie komunikuje problemu z baterią. Żarówki też powinni wymieniać na przeglądzie, mimo że są ok? |
Spoko,wcale się nie pogniewałem... Co do żaróweczek to nie wiem ale w mojej książce serwisowej przy przeglądzie 20.000KM(lub rocznym jak kto woli) jest pozycja 'wymiana baterii w pilocie' (moge nawet "strzelić" skana ale nie w tej chwiluni bo Outek śpi w garażyku ) |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
|
Wysłany: 30-12-2009, 21:14
|
|
|
karol_alasz napisał/a: | KowaliK napisał/a: | Przerzuciłem całą książkę serwisową i wydruki z prac wykonanych podczas przeglądu i nie znalazłem żadnej wzmianki na ten temat. Zresztą to jest IMO zbyteczne, jeśli auto nie komunikuje problemu z baterią. Żarówki też powinni wymieniać na przeglądzie, mimo że są ok? |
Spoko,wcale się nie pogniewałem... Co do żaróweczek to nie wiem ale w mojej książce serwisowej przy przeglądzie 20.000KM(lub rocznym jak kto woli) jest pozycja 'wymiana baterii w pilocie' (moge nawet "strzelić" skana ale nie w tej chwiluni bo Outek śpi w garażyku ) |
Śmiało, chętnie zobaczę. |
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
|
Wysłany: 06-01-2010, 09:43
|
|
|
KowaliK napisał/a: | karol_alasz napisał/a: | KowaliK napisał/a: | Przerzuciłem całą książkę serwisową i wydruki z prac wykonanych podczas przeglądu i nie znalazłem żadnej wzmianki na ten temat. Zresztą to jest IMO zbyteczne, jeśli auto nie komunikuje problemu z baterią. Żarówki też powinni wymieniać na przeglądzie, mimo że są ok? |
Śmiało, chętnie zobaczę. |
Proszę uprzejmie (punkt4)
Książka serwisowa Outlander |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
|
Wysłany: 06-01-2010, 14:34
|
|
|
No proszę, ja mam zupełnie coś innego...
Dzięki. |
|
 |
|