To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Mitsu Pajero 3.5 Nie zapala.

Anonymous - 17-09-2006, 21:49
Temat postu: Mitsu Pajero 3.5 Nie zapala.
Czesc wszystkim,
mam taki problem. Kupilem niedawno Miska i po 4 dniach uzytkownia, nagle, odmowil posluszenstwa. Nie zapala. Iskra jest, kreci ale nie podaje paliwa. Jak zdjac z przepustnicy dolot i podawac zwyklym zraszaczem do kwiatow paliwo to chodzi na wolnych obrotach. Wiem, troche to chamskie rozwiazanie :lol:
Misiek jest z 96 roku i ma wtyk OBD2 ale podlaczylem skaner i nic to nie dalo. Nie widza sie. ktos wie dlaczego?
Nie mogac uzyskac infor ze skanera spialem kabelkiem wtyki 1 i 4 i lapmka wymrugala mi 2 kody usterek. 44 i 54.
Wszystko piknie ale co dalej? Jest mozliwosc podlaczenia skanera 0bd2? jak nie to co oznaczaj a te kody? Spotkal sie ktos z czyms takim? z gory dziekuje.
Maciej

Krzyzak - 18-09-2006, 09:52

44 - cewka 1 i 4 cylindra
54 - immobiliser (w kluczyku) - nie spadł ci kluczyk przypadkiem? bo to wskazuje na rozkodowanie lub ew. wyczerpanie się baterii - trzeba wymienić zasilanie a potem w ASO zaprogramować kluczyk do komputera auta

Hubeeert - 18-09-2006, 11:32

Jeżeli kluczyk spadł i załóżmy (nie znam jego budowy) się rozsypał na kawałki to ze środka mogła wypaść taka "pastylka" - miałem coś takiego (wstyd się przyznać) w VW. serwis pół samochodu rozebrał zanim na to wpadli :lol:
Anonymous - 18-09-2006, 11:37

Genialne. Dzieki. Nie znalem kodu 54. Krzyzak skad je sciagnac? Udalo sie zapalic.