|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mitsu Pajero 3.5 Nie zapala. |
Autor |
Wiadomość |
picolo [Usunięty]
|
Wysłany: 17-09-2006, 21:49 Mitsu Pajero 3.5 Nie zapala.
|
|
|
Czesc wszystkim,
mam taki problem. Kupilem niedawno Miska i po 4 dniach uzytkownia, nagle, odmowil posluszenstwa. Nie zapala. Iskra jest, kreci ale nie podaje paliwa. Jak zdjac z przepustnicy dolot i podawac zwyklym zraszaczem do kwiatow paliwo to chodzi na wolnych obrotach. Wiem, troche to chamskie rozwiazanie
Misiek jest z 96 roku i ma wtyk OBD2 ale podlaczylem skaner i nic to nie dalo. Nie widza sie. ktos wie dlaczego?
Nie mogac uzyskac infor ze skanera spialem kabelkiem wtyki 1 i 4 i lapmka wymrugala mi 2 kody usterek. 44 i 54.
Wszystko piknie ale co dalej? Jest mozliwosc podlaczenia skanera 0bd2? jak nie to co oznaczaj a te kody? Spotkal sie ktos z czyms takim? z gory dziekuje.
Maciej |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 18-09-2006, 09:52
|
|
|
44 - cewka 1 i 4 cylindra
54 - immobiliser (w kluczyku) - nie spadł ci kluczyk przypadkiem? bo to wskazuje na rozkodowanie lub ew. wyczerpanie się baterii - trzeba wymienić zasilanie a potem w ASO zaprogramować kluczyk do komputera auta |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-09-2006, 11:32
|
|
|
Jeżeli kluczyk spadł i załóżmy (nie znam jego budowy) się rozsypał na kawałki to ze środka mogła wypaść taka "pastylka" - miałem coś takiego (wstyd się przyznać) w VW. serwis pół samochodu rozebrał zanim na to wpadli |
Just think...
. |
|
|
|
 |
picolo [Usunięty]
|
Wysłany: 18-09-2006, 11:37
|
|
|
Genialne. Dzieki. Nie znalem kodu 54. Krzyzak skad je sciagnac? Udalo sie zapalic. |
|
|
|
 |
|
|