To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Wagon Techniczne - Problem ze startem MSW

szewa21 - 01-02-2010, 18:24
Temat postu: Problem ze startem MSW
Witam, przeszukałem już forum, lecz nie mogłem znaleźć interesującego mnie tematu. Otóz kilka dni temu wyjezdziłem miśka do cna, tzn błędny komputer pokazał mi paliwa na jeszcze kilka km ( i tym sie zasugerowałem ) a co sie pozniej okazało zabrakło mi go pod samym domem. Na drugi dzien zalałem w niego 10 litrów. W nocy był, straszny mróz, i samochód nie chce mi odpalić do tej pory. NIe pali się zadna z kontrolek, możliwe ze samochód sie przypowietrzył, lub jakas resztka paliwa przymarazła gdzies na pompce, prosze pomozcie, bo moze to jakas duperelka, a mechanik skasuje mnie za naprawe. Pozdrawiam!
robertdg - 01-02-2010, 18:47

Oczysc filtr paliwa w pompie WC, oraz sprawdź drożność przewodów paliwowych, w najgorszym wypadku zatarła sie pompka paliwowa wstepnego podawania, która jest umieszczona w zbiorniku paliwa i jest chlodzona paliwem, dlatego jezdzenie na rezerwie jest niewskazane, podepnij pompke paliwowa w zbiorniku do obcego źródła zasilania i sprawdź czy pracuje, jeżeli czyszczenie filterka i sprawdzanie drożności przewodów nic nie da
szewa21 - 01-02-2010, 18:52

gdzie moge znaleźc filtr paliwa?
robertdg - 01-02-2010, 19:03

Jeden jest w zbiorniku zamontowany na pompce paliwowej, która tworzy zespól pompki paliwowej z pływakiem, a drugi jest w pompie wysokiego cisnienia
szewa21 - 13-02-2010, 21:48

Witam, no i po długim okresie odpoczynku SW został uruchomiony, jak tylko puscil mroz, samochod tez odpuscil. Wina ewidentna - moja ( rezerwa i paliwa). Na początku chyba ( moim zdaniem komputer miał problemy z zaprogramowaniem sie bo samochod nie trzymał wolnych obrotów i strasznie kopcił czarnym dymem ( wyrzucał paliwo ) a le teraz gitarka. pozdrawiam i dzieki za posty!