|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem ze startem MSW |
Autor |
Wiadomość |
szewa21
Nowy Forumowicz
Auto: SpaceWagon 99 2.4 gdi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-02-2010, 18:24 Problem ze startem MSW
|
|
|
Witam, przeszukałem już forum, lecz nie mogłem znaleźć interesującego mnie tematu. Otóz kilka dni temu wyjezdziłem miśka do cna, tzn błędny komputer pokazał mi paliwa na jeszcze kilka km ( i tym sie zasugerowałem ) a co sie pozniej okazało zabrakło mi go pod samym domem. Na drugi dzien zalałem w niego 10 litrów. W nocy był, straszny mróz, i samochód nie chce mi odpalić do tej pory. NIe pali się zadna z kontrolek, możliwe ze samochód sie przypowietrzył, lub jakas resztka paliwa przymarazła gdzies na pompce, prosze pomozcie, bo moze to jakas duperelka, a mechanik skasuje mnie za naprawe. Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 01-02-2010, 18:47
|
|
|
Oczysc filtr paliwa w pompie WC, oraz sprawdź drożność przewodów paliwowych, w najgorszym wypadku zatarła sie pompka paliwowa wstepnego podawania, która jest umieszczona w zbiorniku paliwa i jest chlodzona paliwem, dlatego jezdzenie na rezerwie jest niewskazane, podepnij pompke paliwowa w zbiorniku do obcego źródła zasilania i sprawdź czy pracuje, jeżeli czyszczenie filterka i sprawdzanie drożności przewodów nic nie da |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
szewa21
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-02-2010, 18:52
|
|
|
gdzie moge znaleźc filtr paliwa? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 01-02-2010, 19:03
|
|
|
Jeden jest w zbiorniku zamontowany na pompce paliwowej, która tworzy zespól pompki paliwowej z pływakiem, a drugi jest w pompie wysokiego cisnienia |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
Ostatnio zmieniony przez robertdg 13-02-2010, 22:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
szewa21
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-02-2010, 21:48
|
|
|
Witam, no i po długim okresie odpoczynku SW został uruchomiony, jak tylko puscil mroz, samochod tez odpuscil. Wina ewidentna - moja ( rezerwa i paliwa). Na początku chyba ( moim zdaniem komputer miał problemy z zaprogramowaniem sie bo samochod nie trzymał wolnych obrotów i strasznie kopcił czarnym dymem ( wyrzucał paliwo ) a le teraz gitarka. pozdrawiam i dzieki za posty! |
|
|
|
 |
|
|