Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem ze startem MSW
Autor Wiadomość
szewa21 
Nowy Forumowicz

Auto: SpaceWagon 99 2.4 gdi
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 01-02-2010, 18:24   Problem ze startem MSW

Witam, przeszukałem już forum, lecz nie mogłem znaleźć interesującego mnie tematu. Otóz kilka dni temu wyjezdziłem miśka do cna, tzn błędny komputer pokazał mi paliwa na jeszcze kilka km ( i tym sie zasugerowałem ) a co sie pozniej okazało zabrakło mi go pod samym domem. Na drugi dzien zalałem w niego 10 litrów. W nocy był, straszny mróz, i samochód nie chce mi odpalić do tej pory. NIe pali się zadna z kontrolek, możliwe ze samochód sie przypowietrzył, lub jakas resztka paliwa przymarazła gdzies na pompce, prosze pomozcie, bo moze to jakas duperelka, a mechanik skasuje mnie za naprawe. Pozdrawiam!

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 01-02-2010, 18:47   

Oczysc filtr paliwa w pompie WC, oraz sprawdź drożność przewodów paliwowych, w najgorszym wypadku zatarła sie pompka paliwowa wstepnego podawania, która jest umieszczona w zbiorniku paliwa i jest chlodzona paliwem, dlatego jezdzenie na rezerwie jest niewskazane, podepnij pompke paliwowa w zbiorniku do obcego źródła zasilania i sprawdź czy pracuje, jeżeli czyszczenie filterka i sprawdzanie drożności przewodów nic nie da
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

szewa21 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-02-2010, 18:52   

gdzie moge znaleźc filtr paliwa?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 01-02-2010, 19:03   

Jeden jest w zbiorniku zamontowany na pompce paliwowej, która tworzy zespól pompki paliwowej z pływakiem, a drugi jest w pompie wysokiego cisnienia
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
Ostatnio zmieniony przez robertdg 13-02-2010, 22:50, w całości zmieniany 1 raz  

szewa21 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-02-2010, 21:48   

Witam, no i po długim okresie odpoczynku SW został uruchomiony, jak tylko puscil mroz, samochod tez odpuscil. Wina ewidentna - moja ( rezerwa i paliwa). Na początku chyba ( moim zdaniem komputer miał problemy z zaprogramowaniem sie bo samochod nie trzymał wolnych obrotów i strasznie kopcił czarnym dymem ( wyrzucał paliwo ) a le teraz gitarka. pozdrawiam i dzieki za posty!

Odpowiedz do tematu