Space Wagon Techniczne - MSW1.8TD1989
Andyszczecin - 27-02-2010, 21:54 Temat postu: MSW1.8TD1989 Witam.mam problem -za wysokie obroty.Wymieniałem pasek rozrządu i po złożeniu mam za wysokie obroty.Regulacja nic nie daje..jest całkowicie obniżone a mimo to nadal obroty ok.1200.Czy może być to wina zapłonu?za wczesny lub za póżny?Proszę o sugestie i z góry dziękuję
Pozdrawiam
Andrew - 28-02-2010, 09:54
Andyszczecin,objawami złego ustawienia kąta wtrysku są m.in. kopcenie- za późny, i klekotanie - za wczesny. Masz któryś z objawów? Czy autko normalnie odpala?
Andyszczecin - 01-03-2010, 09:04
Witam....no właśnie auto ciężko odpala na zimnym motorku i przy dodaniu gazu kopci na czarno==mam jeszcze jedno pytanko,,,może żle ustawiłem rozrząd...ustawiłem punkt pompy,punkt rozrządu,ale punkt na wale na środkowym znaku(pomiędzy dwoma sąsiadującymi poniżej i powyżej) czy tak powinno być?
Pozdrawiam
Andrew - 01-03-2010, 09:23
Andyszczecin, z tego co pamiętam ze swojego autka, to znak chyba był jeden na wale... I wszystkie znaki powinny się idealnie zgadzać po kilkukrotnym obrocie silnikiem. Sprawdź dokładnie rozrząd, no i jeżeli ciężko odpala, prawdopodobnie masz źle ustawiony kąt wtrysku. Pozdrawiam.
Andyszczecin - 02-03-2010, 03:35
Witaj.Znaki pokrywają się idealnie(u mnie są 3 na obudowie koła)ustawiłem na srodkowym.Mam pytanie,czy jest możliwość samodzielnego ustawienia kąta wtrysku? .Jesli tak,jak to zrobić?
Andrew - 02-03-2010, 07:44
Andyszczecin napisał/a: | Mam pytanie,czy jest możliwość samodzielnego ustawienia kąta wtrysku? .Jesli tak,jak to zrobić? | osobiście sam bym tego nie robił. Ale jeśli chcesz spróbować, to luzujesz pompę a następnie popychasz lub odciągasz ją od głowicy. Wtedy następuje właśnie zmiana kąta wtrysku. Jeżeli przyspieszysz wtrysk, wtedy silnik będzie pracował głośniej a jak przyspieszysz za dużo nawet będzie tak metalicznie stukał- rozruch jest wtedy łatwiejszy. Gdy opóźnisz, wtedy silnik pracuje ciszej, ale jest mułowaty.
Andyszczecin - 02-03-2010, 13:00
Bardzo Ci dziękuję za rady.......wykorzystam je z pewnością
Pozdrawiam
|
|
|