To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Mitsubishi Eclipse vs Eagle Talon 1g

Anonymous - 23-09-2006, 12:44
Temat postu: Mitsubishi Eclipse vs Eagle Talon 1g
Witam. Po wymianie kolektora wydechowego zauważyłem różnicę. Między kolektorem wydechowym a dwórurką jest różnica otworów i rozstawem śrub. Eagle Talon ma mniejszy rozstaw śrub i otwory wewnątrz kolektora 4,3mm a Eclipse prawie 5cm. Czyżby była strata mocy? Może ECU jest inne?
piotruś - 23-09-2006, 16:14

Jesli tylko 4,3mm to by wyglądało że ma założoną blokadę ale podejrzewam że się walnołeś( chodzi ci pewnie o4,3 cm). :mrgreen:
Anonymous - 23-09-2006, 21:09

Masz rację, dokładnie 4,3mm. I co ty nato po co ta blokada?
piotruś - 24-09-2006, 12:00

Z tego co słyszałem to tego typu blokady zakłada się przy jednośladach dla ograniczenia prędkości (sam zdejmowałem i się poprawiła prędkość) co do eclipsów to pierwsze słyszę raczej blokady są w ECU. może więcej coś powie Bartek .A propo talona to może ktoś kto już jeżdzi talonem sprawdzał to- czy też ma taki mały prześwit.?........... :o
Bartek - 25-09-2006, 12:00

ECU są różne. W Galantach też występują różne kolektory i ECU od mniejszego powoduje zbyt ubogą mieszankę w silniku z dużym kolektorem...

Blokady sensu stricte są w GST (ogranicznik prędkości związany z oponami na jakich był sprzedawany), w GSach nie były potrzebne ;)