LPG - Jaką instalacja do Lancera 96 silnik 1,3
Anonymous - 26-09-2006, 16:47 Temat postu: Jaką instalacja do Lancera 96 silnik 1,3 Chcę założyc instalacje gazową do mojego miśka i nie wiem jaką-jaką polecacie marke?????? Wiadomo jest tego na rynku sporo i kazdy mowi ze "ta" jest najlepsza i tak wychodzi po kilku miejscach ze wszystkie są super
Dzieki za pomoc
Anonymous - 26-09-2006, 22:58
Najwazniejsze jest to,zebys znalazl dobry i sprawdzony zaklad montujacy instalacje gazowe,zeby niesparolili calej tej "zabawy".Ja osobiscie posiadam w Lancerze 1.5 12V instalacje Lovato 2 gener. i jestem bardzo zadowolony.Auto jezdzi mi super bez zadnych strzałow i mam zrobione na instalacji 15tkm.Oprocz tego jest kwestia czy zakladac sekwencje czy taka jaka ja mam.Pozdrawiam
Anonymous - 27-09-2006, 09:29 Temat postu: No własnie miejsce w ktorym byłem Tez polecicili mi instalacje Lovato II gen -mam colcika ktory smiga na 1 gen i robiona byla w tym samym miejscu. Myślisz ze II gen niewystarczy do tego autka???
Jak masz jakies rady to chetnie wysłucham
Pozdrawiam
Hubeeert - 27-09-2006, 09:34
Masz Lancera z 96 roku z silnikiem na wielopunktowym wtrysku. Na Twoim miejscu zainwestowałbym w coś lepszego niż instalka I i II generacji.
Anonymous - 27-09-2006, 10:06
No wlasnie mozesz pomyslec nad sekwencja,bo ceny tych instalacji znacznie spadly.Moj ojciec zamontowal 2 miesiace temu sekwencje Landi Renzo z polska elektronika i zaplacil za wszystko 2700zl.Auto mu jezdzi tak jak na benzynie i niewiadomo czy sie jedzie na gazie czy nie,chodzi mi o moc auta.A jesli chodzi o 2 gen. to tez wszystko gra tylko czuc znacznie,ze auto jest slabsze,ale po miescie i w rzadkosci trasa w zupelnosci wystarcza.Musisz sie dopytac o ceny i jesli fundusze Ci pozwalaja to zainwestuj w sekwencje,a jesli roznica w cenach bedzie duza to zaloz 2 gen. tez bedziesz zadowolony tylko pod warunkem za gazownicy wszystko dobrze zrobia.
Anonymous - 01-10-2006, 09:34 Temat postu: Wielkie dzieki za podpowiedź Teraz polatam i popytam co gdzie jest i za ile-szukam tez dobrego i sprawdzonego miejsca zeby miec pewnosc ze nic mnie nie zwalą z instalką.
Pozdrawiam
[ Dodano: 08-10-2006, 11:12 ]
bo rozumiem ze raczej zalecalibyscie zalozenie instalacji sekwencyjnej.
Jakiej firmy?? bo slyszałem ze jak za jakies 2-3 lata wtrysk padnie to 1 wtrysk ok 500zl a wiadomo ze jakosc polskiego lpg jest daleka od doskonałości. No i czy firma Lovato bedzie sie sprawdzała czy moze BRC Just sprawdza sie lepiej.
Pozdrawiam wszystkich
Marcino - 09-10-2006, 23:42
Z tymi wtrysklami to jest róznie, LR podobno nie padaja...:) ale mowie podobno.
Wiem ze były problemy z listwami OMVL...
POzdrawiam
wojmi1 - 11-10-2006, 09:20
wszysko zalezy ile masz kasy i jakie masz przebiegi -- ekonomia
Ja osobiscie widze to tak 2 generacja /oczywiscie dobry montaz/ jest napewno dobrze opanowana i dziala
bedziesz palil o 0.5 litra wiecej a jest praktyczni tansza o polowe - wady zawsze drobne klopoty z wolnymi obrotami , dzieki 3 -generacji wolne obroty niby opanowane silnik troche lepiej chodzi ale b. duza wrazliwosc na bledy montazowe i regulacja...... Osobiscie radze ci 2 generacje.
seba77 - 17-03-2007, 08:27
To i ja sie podlacze do pytania posiadam galancika 2.016v z 1997 roku jaka instalacje LPG radzicie mi zamatowac?? pozdrawiam
Matejko - 17-03-2007, 09:02
II gen zamontujesz za ok 1800zl - ktora przez fajkocewki raczej sie nie nadaje (bedzie strzelac - jeden strzal przeplywomierz robi papa, a ich ceny mozesz sprawdzic na alledrogo, juz nie pisze o czasie przestanym w serwisie przez strzal i uszkodzonej puszce filtra powietrza)
sekwencje zamontujesz za 2500zl - i powinno byc cacy
Anonymous - 17-03-2007, 19:05
JA MAM KOLEGO TEŻ 1.3 I mam najprostszą instalację z komp, przejechałem ok 2000km, i nic się niedzieje złego, efekt strzału to jest efekt głownie zużytych świec(trzeba częściej wymieniać), lub też zabrudzony filtr powietrza(ja zmieniam i świece i filterek średnio przed przejechaniem 10000km) idzie wyczuc moment zmiany, może też być wina kabli, dobra rada tuż przed założeniem zmień świeczki, filterek, oraz kable to zapewnisz sobie spokuj na spory okres, i nie bedziesz nażekał na instalację oraz nie odczujesz spadku mocy pozdro
|
|
|