To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - padło łożysko na przednim prawym kole

malecki - 02-06-2010, 05:58
Temat postu: padło łożysko na przednim prawym kole
witam ostatnio odezwało sie mi przednie łożysko prawego koła. czy ktos to juz przerabiał ja prubowałem zamówic łożysko ale okazało sie ze jest ono razem z piastą i koszt zakupu około 900zł moze ktos top juz przerabiał bo zrobił sie mi duzy luz na prawej piasciei słychac stukanie nasilające sie przy skręcie w prawo
Owczar - 02-06-2010, 13:33

malecki, z tego co widzę na allegro są też same łożyska:
http://allegro.pl/listing..._view=1&order=p

Zadzowoń do japaneze i zapytaj czy ma do L200:
422154402

zbyszekm2 - 05-06-2010, 08:59
Temat postu: Re: padło łożysko na przednim prawym kole
troszkę tańsze. Zawsze są z piasta.
snowrider22 - 17-06-2010, 15:34

z tym łożyskiem to jakaś poważniejsza afera bo mam też wrażenie, że coś mi się z nim dzieje.
a przebieg 16000 Km.
i słyszę je podczas jazdy, a szczególnie jest głośne jak hamuje przy skręcie w lewo

evimar - 10-11-2010, 19:22

Coś jest na rzeczy z łożyskami. U mnie przy przebiegu 67.000 km łożysko rozsypało sie w drobny mak.
Konsekwencją nagłego przypadku było zniszczenie mechaniczne czujnika ABSu w lewym przednim kole.
Poza powietrzem niczego nie wożę, tak więc nie ma mowy, że auto było nadmiernie przeciążane.
Nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem w Jeepie Grand Cheerokie, czy Volvo Cross Country. A tymi samochodami robiłem ponad 200.000 km.
Normalnie wymiana łożyska tylko z piastą. Mnie udało się kupić w MKS SERWIS za 590 żł. Ceny na Allegro to 840 zł i więcej. O ile mamy zaprzyjaźnionego mechanika i dostęp do mocnej prasy, to można wymienić same łożysko. Wtedy koszt to ok. 150 zł za łożsyko + dobre piwo :mrgreen:
A swoją drogą to zapewnienie części dla L200 jest żałosne :(

Arapaho - 02-06-2011, 22:39

Teraz i mi padło.... również w przednim prawym..... ceny na allegro na łożysko wraz z piastą zaczynają się od 380,-pln.... ciekawe jak z jakością i wytrzymałością.....?

Czy ktoś z Was wie jaki jest rozmiar tego łożyska.... ew. symbol? Mam dostęp do zaprzyjaźnionego mechanika z prasą, który zaoferował się, że mi wymieni, tylko musimy znać jego 'parametry'.

Z góry dziękuje za wszystkie sugestie.

Pozdrawiam,
ArapahoVmax

zbyszekm2 - 02-06-2011, 22:41

Arapaho napisał/a:
Teraz i mi padło.... również w przednim prawym..... ceny na allegro na łożysko wraz z piastą zaczynają się od 380,-pln.... ciekawe jak z jakością i wytrzymałością.....?

Czy ktoś z Was wie jaki jest rozmiar tego łożyska.... ew. symbol? Mam dostęp do zaprzyjaźnionego mechanika z prasą, który zaoferował się, że mi wymieni, tylko musimy znać jego 'parametry'.

Z góry dziękuje za wszystkie sugestie.

Pozdrawiam,
ArapahoVmax

Kupuj całe piasty, nigdy same łożyska. My mamy w ofercie po 590 zł i nigdy nie mieliśmy reklamacji.

Arapaho - 04-06-2011, 12:20

zbyszekm2 napisał/a:

Kupuj całe piasty, nigdy same łożyska. My mamy w ofercie po 590 zł i nigdy nie mieliśmy reklamacji.

Jako, że jestem laikiem, a mechanik namawia mnie na wymianę samego łożyska, mógłbyś mi naświetlić, dlaczego kupować jednak całą piastę? Rożnica w cenie jest znacząca, zakładając, że samo łożysko kosztuje w granicach 150,-pln.

edit:
Wszystko już jasne. W tym przypadku nieda się wymienić samego łożyska, gdyż piasta stanowi integralną część łożyska spełniając rolę bieżni łożyska. Trzeba kupować całość.

Pozdrawiam