To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - CAO - lotka

karolgt - 03-10-2006, 22:57
Temat postu: CAO - lotka
Witam

temat poruszany juz wiele razy na forum, jednak zawsze rada byla jedna "szukac na allegro, z jakis rozbitych Coltow itd itp"

ale co zrobic jesli ponad miesiac polowania nie daje rezultatow? ogolnie do CAO sa chyba dwa rodzaje lotek, takie "mniejsze" - ktore wg mnie sa mało widoczne, i takie "wieksze" - chyba takie jak w CAO GTi - tych to juz chyba wogole nie ma.

dzisiaj widzialem CAO z lotka, ale inna niz wszystkie :D jakas wieksza i wogole fajniejsza, niestety nie mialem jak zaczepic i zapytac sie skad to ma.

i pytanie, czy lotki z Colta >96 pasuja do CAO? ewentualnie mozna dopasowac z jakiegos innego samochodu?

pozdr.

Anonymous - 03-10-2006, 23:38

byl kiedys taki temat na mkp , i do ca0 seryjnie bylo chyba 3 czy 4 rodzaje lotek.

1. Taka jak w colcie GTI

2. Duza lotka bez swiatla stopu

3. Mniejsza lotka ze swiatlem stopu podobna do tej z gory.

Jogurt - 04-10-2006, 00:36

cierpliwosci ! ja lotke z gti upolowałem dopiero po pół roku. potem podróżowała przez całą Polske do mnie. co do pasowania innych lotek: zwróć uwage na rodzaj materiału z jakiego jest wykonana. daj sobie spokój z zakładaniem lotek z włókna itp szitu. kolejna sprawa to wygląd a ładniejszej lotki jak gti (moja opinia) to nie wyczarujesz.
cns80 - 04-10-2006, 07:57

Witam
Ja właśnie upolowałem na allegro lotkę (dokładnie tą) http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=128574586 .
Po prostu w wyszukiwaniu wpisuję "colt" a później dzwonię do wszystkich czy nie mają lotki. W ciągu 2 tygodni znalazłem 2 lotki, ale tej pierwszej nie wziąłem, bo była lekko uszczerbiona, a mi się nie chce ani naprawiać ani malować. Jeśli kogoś interesuje to link: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=127855785 .
Po prostu trzeba szukać codziennie (opcja subskrybcji dla zarejestrowanych użytkowników allegro), bo towar szybko się rozchodzi.

Anonymous - 04-10-2006, 09:37

Czy ta lotka jest mocowana srubami do karoseri czy jakos zakladana na klape ?
cns80 - 04-10-2006, 09:57

Na trzy śruby wiercone w klapie bagażnika.
Anonymous - 04-10-2006, 10:47

cns80 napisał/a:
Na trzy śruby wiercone w klapie bagażnika.

Dokładnie trzy śruby + podkładki lub silikon żeby zamortyzować drgania.
Dodam jeszcze, że do każdej lotki można dołożyć światło stopu (ja odkręciłem stop z innego dostępnego spojlera i przykręciłem pod lotkę, wpasował sie idealnie, kabelki puściłem przez środkową dziurą i pod tapicerką do tylnych świateł) - warto o tym pomyśleć przed malowaniem i przyczepieniem lotki, zabieg łatwy i tani a efekt doskonały.

karolgt - 04-10-2006, 18:50

dzieki wszystkim za odpowiedzi,ale nikt nie odpowiedzial na jedno z moich pytan:

- czy mozna dopasowac lotke z colta >96 roku? tych do CJO jest dosc duzo co by zalatwilo sprawe, a moze z jakis inny samochodow?

pozdr

Anonymous - 04-10-2006, 22:31

Z CJ0 jakoś nikt nie próbował zakładać, więc ośmielę się stwierdzić że chyba nie podejdzie.
Z innych aut to, z małymi przeróbkami do profilu CA0, podejdzie lotka od Swifta.

Anonymous - 11-10-2006, 23:41

czy w GTI CAO byla jakas wersia ktora miala z tylu na gorze miejsza lotke ze swiatlem stop i jeszcze dodatkowo nizej (tam gdzie wycieraczka) druga lotke?

czy GTI CAO wychodzilo tylko z ta duza lotka na samej gorze klapy bagaznika?

czy we wszystkich wersiach GTI 92-95 w srodku kokpit byl czarny?

czy GTI mialo rozne zdezaki? bo np wersia z silnikiem 1.3 miala z tylu bardziej wypukly zdezak

Anonymous - 12-10-2006, 07:09

Łukasz W napisał/a:
czy w GTI CAO byla jakas wersia ktora miala z tylu na gorze miejsza lotke ze swiatlem stop i jeszcze dodatkowo nizej (tam gdzie wycieraczka) druga lotke?

Były takie wersje, ale nie na Europę.

Łukasz W napisał/a:

Nie - był to dodatkowy spojler.

Łukasz W napisał/a:

Tak, czarno-szary.

Łukasz W napisał/a:
czy GTI mialo rozne zdezaki? bo np wersia z silnikiem 1.3 miala z tylu bardziej wypukly zdezak

CA0 od początku do końca produkcji miało takie same zderzaki - pod koniec produkcji przeszło bodajże tylko delikatne zmiany stylistyczne.

tomusn - 12-10-2006, 07:36

Łukasz W napisał/a:

a prospekty na allegro leżą... po 10 zł... a to też źródło wiedzy... bo mało kto ma autko od nowości
tu akurat do CJO, ale były też CAO:
http://www.allegro.pl/ite...t_rok_1997.html
http://www.allegro.pl/ite...t_rok_2002.html
http://www.allegro.pl/ite..._2003_rok_.html

Anonymous - 14-10-2006, 16:42

i jeszacze jedno pytanie odnosnie tego GTi 92-95, czy kazdy egzeplaz niewazne czy byl z Europy czy Ameryki byl zawsze wyposazony w elektryke??
Anonymous - 14-10-2006, 17:00

nie bylo w USA wersji GTI CA0

zawsze byla elektryka

karolgt - 25-10-2006, 14:53

mam prosbe, czy ktos kto ma lotke, moglby zrobic jej zdjecie (z uwzglednieniem rowniez jak to jest zamontowane) i prosilbym rowniez o podanie wymiarow

chyba sprobuje dopasowac cos z innego samochodu, bo te co widze na allegro to same te male ze swiatlem stopu

pozdr i z gory dzieki :)

[ Dodano: 06-02-2007, 20:30 ]
Kupilem w koncu :D :D :D

jest piekny, ten wg mnie najfajniejszy, najwiekszy i jeszcze pod kolor mojego autka :D ten co deenebe napisal w pierwszej oodpowiedzi jako "2. Duza lotka bez swiatla stopu "

no i dostalem go, sruby sobie dorobie/dokupie,nie ma problemu, ale trzeba tez to przykleic, i pytanie do Was, jakim klejem to przykleic? zwykly super glue czy jakis specjalny do blachy?

pozdr.

jutro go moze przykleje:D i pochwale sie zdjeciami (chyba ze wydech bede robil)