CAO - lotka |
Autor |
Wiadomość |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 03-10-2006, 22:57 CAO - lotka
|
|
|
Witam
temat poruszany juz wiele razy na forum, jednak zawsze rada byla jedna "szukac na allegro, z jakis rozbitych Coltow itd itp"
ale co zrobic jesli ponad miesiac polowania nie daje rezultatow? ogolnie do CAO sa chyba dwa rodzaje lotek, takie "mniejsze" - ktore wg mnie sa mało widoczne, i takie "wieksze" - chyba takie jak w CAO GTi - tych to juz chyba wogole nie ma.
dzisiaj widzialem CAO z lotka, ale inna niz wszystkie jakas wieksza i wogole fajniejsza, niestety nie mialem jak zaczepic i zapytac sie skad to ma.
i pytanie, czy lotki z Colta >96 pasuja do CAO? ewentualnie mozna dopasowac z jakiegos innego samochodu?
pozdr. |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2006, 23:38
|
|
|
byl kiedys taki temat na mkp , i do ca0 seryjnie bylo chyba 3 czy 4 rodzaje lotek.
1. Taka jak w colcie GTI
2. Duza lotka bez swiatla stopu
3. Mniejsza lotka ze swiatlem stopu podobna do tej z gory. |
|
|
|
 |
Jogurt
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Wrz 2006 Posty: 2554 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 04-10-2006, 00:36
|
|
|
cierpliwosci ! ja lotke z gti upolowałem dopiero po pół roku. potem podróżowała przez całą Polske do mnie. co do pasowania innych lotek: zwróć uwage na rodzaj materiału z jakiego jest wykonana. daj sobie spokój z zakładaniem lotek z włókna itp szitu. kolejna sprawa to wygląd a ładniejszej lotki jak gti (moja opinia) to nie wyczarujesz. |
_________________ CA0
Galant II |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
|
|
|
 |
kaeres [Usunięty]
|
Wysłany: 04-10-2006, 09:37
|
|
|
Czy ta lotka jest mocowana srubami do karoseri czy jakos zakladana na klape ? |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 04-10-2006, 10:47
|
|
|
cns80 napisał/a: | Na trzy śruby wiercone w klapie bagażnika. |
Dokładnie trzy śruby + podkładki lub silikon żeby zamortyzować drgania.
Dodam jeszcze, że do każdej lotki można dołożyć światło stopu (ja odkręciłem stop z innego dostępnego spojlera i przykręciłem pod lotkę, wpasował sie idealnie, kabelki puściłem przez środkową dziurą i pod tapicerką do tylnych świateł) - warto o tym pomyśleć przed malowaniem i przyczepieniem lotki, zabieg łatwy i tani a efekt doskonały. |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

|
Wysłany: 04-10-2006, 18:50
|
|
|
dzieki wszystkim za odpowiedzi,ale nikt nie odpowiedzial na jedno z moich pytan:
- czy mozna dopasowac lotke z colta >96 roku? tych do CJO jest dosc duzo co by zalatwilo sprawe, a moze z jakis inny samochodow?
pozdr |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 04-10-2006, 22:31
|
|
|
Z CJ0 jakoś nikt nie próbował zakładać, więc ośmielę się stwierdzić że chyba nie podejdzie.
Z innych aut to, z małymi przeróbkami do profilu CA0, podejdzie lotka od Swifta. |
|
|
|
 |
ŁukaszGTi [Usunięty]
|
Wysłany: 11-10-2006, 23:41
|
|
|
czy w GTI CAO byla jakas wersia ktora miala z tylu na gorze miejsza lotke ze swiatlem stop i jeszcze dodatkowo nizej (tam gdzie wycieraczka) druga lotke?
czy GTI CAO wychodzilo tylko z ta duza lotka na samej gorze klapy bagaznika?
czy we wszystkich wersiach GTI 92-95 w srodku kokpit byl czarny?
czy GTI mialo rozne zdezaki? bo np wersia z silnikiem 1.3 miala z tylu bardziej wypukly zdezak |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 12-10-2006, 07:09
|
|
|
Łukasz W napisał/a: | czy w GTI CAO byla jakas wersia ktora miala z tylu na gorze miejsza lotke ze swiatlem stop i jeszcze dodatkowo nizej (tam gdzie wycieraczka) druga lotke? |
Były takie wersje, ale nie na Europę.
Łukasz W napisał/a: | czy GTI CAO wychodzilo tylko z ta duza lotka na samej gorze klapy bagaznika? |
Nie - był to dodatkowy spojler.
Łukasz W napisał/a: | czy we wszystkich wersiach GTI 92-95 w srodku kokpit byl czarny? |
Tak, czarno-szary.
Łukasz W napisał/a: | czy GTI mialo rozne zdezaki? bo np wersia z silnikiem 1.3 miala z tylu bardziej wypukly zdezak |
CA0 od początku do końca produkcji miało takie same zderzaki - pod koniec produkcji przeszło bodajże tylko delikatne zmiany stylistyczne. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 12-10-2006, 07:36
|
|
|
Łukasz W napisał/a: | czy w GTI CAO byla jakas wersia ktora miala z tylu na gorze miejsza lotke ze swiatlem stop i jeszcze dodatkowo nizej (tam gdzie wycieraczka) druga lotke?
czy GTI CAO wychodzilo tylko z ta duza lotka na samej gorze klapy bagaznika?
czy we wszystkich wersiach GTI 92-95 w srodku kokpit byl czarny?
czy GTI mialo rozne zdezaki? bo np wersia z silnikiem 1.3 miala z tylu bardziej wypukly zdezak |
a prospekty na allegro leżą... po 10 zł... a to też źródło wiedzy... bo mało kto ma autko od nowości
tu akurat do CJO, ale były też CAO:
http://www.allegro.pl/ite...t_rok_1997.html
http://www.allegro.pl/ite...t_rok_2002.html
http://www.allegro.pl/ite..._2003_rok_.html |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
ŁukaszGTi [Usunięty]
|
Wysłany: 14-10-2006, 16:42
|
|
|
i jeszacze jedno pytanie odnosnie tego GTi 92-95, czy kazdy egzeplaz niewazne czy byl z Europy czy Ameryki byl zawsze wyposazony w elektryke?? |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 14-10-2006, 17:00
|
|
|
nie bylo w USA wersji GTI CA0
zawsze byla elektryka |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

|
Wysłany: 25-10-2006, 14:53
|
|
|
mam prosbe, czy ktos kto ma lotke, moglby zrobic jej zdjecie (z uwzglednieniem rowniez jak to jest zamontowane) i prosilbym rowniez o podanie wymiarow
chyba sprobuje dopasowac cos z innego samochodu, bo te co widze na allegro to same te male ze swiatlem stopu
pozdr i z gory dzieki
[ Dodano: 06-02-2007, 20:30 ]
Kupilem w koncu
jest piekny, ten wg mnie najfajniejszy, najwiekszy i jeszcze pod kolor mojego autka ten co deenebe napisal w pierwszej oodpowiedzi jako "2. Duza lotka bez swiatla stopu "
no i dostalem go, sruby sobie dorobie/dokupie,nie ma problemu, ale trzeba tez to przykleic, i pytanie do Was, jakim klejem to przykleic? zwykly super glue czy jakis specjalny do blachy?
pozdr.
jutro go moze przykleje:D i pochwale sie zdjeciami (chyba ze wydech bede robil) |
|
|
|
 |
|