[XX-92]Colt C50 i starsze - [C53A 1.6] zmiana wydechu w GTi-ku
stsko - 22-07-2010, 04:53 Temat postu: [C53A 1.6] zmiana wydechu w GTi-ku Czy wsadzenie wydechu przelotowego nie spowoduje spadku mocy??
Mateusz071 - 22-07-2010, 22:08
spowoduje wzrost mocy i głośny gang, wstaw sobie tlumiki przelotowe z 2 szt lub zostaw puszke po wyprutum tłumiku.
stsko - 23-07-2010, 10:37
a co z momentem obrotowym?
Mateusz071 - 25-07-2010, 11:46
powiem Ci tak, nabież powietrza w płuca, zatkaj usta szmatą i ja trzymaj i wydmuchnij powietrze, a teraz to samo ale bez szmaty i pytanie za 10 punktów na którą czynność zużyłeś wiecej energi? silnikowi też tak łatwiej przez co nie jest obciążany przepychaniem spalin i to samo sie tyczy sportowego filtra powietrza poleprzenia wlotu powierza wygładzenia i rozwiercenia średnicy kolektora (lub wykonanie nowego) i kanałów dolotowych w głowicy.
Hubeeert - 25-07-2010, 20:59
stsko napisał/a: | Czy wsadzenie wydechu przelotowego nie spowoduje spadku mocy?? | Nie. Za to spowoduje przekroczenie norm hałasu jeżeli nie dasz tylu tłumików co w oryginale. Ja swój zmieniłem na wykonany z kwasówki od turbosprężarki do końca. Zostawiłem katalizator i tylny tłumik a całość wykonana została dokładnie na wzór oryginalnego. Jest pomruk ale jest ok. Ty nie masz turbiny i dlatego powinieneś dac przynajmniej tłumik środkowy. Pamiętaj też, że na ori wydechu jest na przejściu przez zawieszenie dodatkowy mały tłumik/komora rezonansowa.
|
|
|